Portals
Diensten

Serverruimte huren

Vergroot de beschikbaarheid en continuïteit van uw IT-infrastructuur

Cold Corridor
Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Staat de IT-infrastructuur van uw bedrijf nog in een eigen serverruimte op locatie? Serverruimte huren bij datacenters van Eurofiber Cloud Infra biedt u veel voordelen ten opzichte van uw huidige situatie. Het extern plaatsen van uw data wordt ook wel colocatie genoemd en biedt u veel gemak en rust. Maar is ook een verbetering van de continuïteit en wellicht ook een besparing op uw bedrijfskosten.

Een eigen serverruimte: veel onzichtbare kosten

Het bouwen en onderhouden van een eigen serverruimte kost veel tijd en geld. Naast het (ver)bouwen en inrichten van de ruimte zijn er diverse onzichtbare en onvoorziene kosten die u wellicht niet direct had begroot. Niet alleen het stroomverbruik van het laten draaien van de servers, maar ook het verbruik van ondersteunende systemen, zoals airconditioning of klimaatbeheersing, kan hoog oplopen. Ook het beveiligen van de ruimte tegen diefstal, brand en waterschade kost veel geld. En nog een snel vergeten kostenpost: een serverruimte neemt heel wat vierkante meters in beslag; extra vloeroppervlak betekent hogere huisvestingskosten. Bovendien zijn de continuïteit en veiligheid lang niet altijd gewaarborgd; ook niet na het doen van al deze investeringen. Uw bedrijf loopt nog steeds risico’s.

Uw servers verhuizen naar Eurofiber Cloud Infra

Outhousing van uw servers brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo huurt u bij ons alleen de ruimte die u nodig heeft; dat kan al vanaf een kwart rack – genoeg ruimte voor het plaatsen van circa 10 servers. Groeit uw organisatie? Dan groeit uw eigen rackspace eenvoudig met u mee, of verhuist u uw IT-infrastructuur binnen ons datacenter naar een private ruimte. Al onze ruimtes zijn voorzien van redundante stroomvoorziening, koeling en brandbeveiliging. De kosten voor deze inrichting worden bovendien verspreid over de verschillende klanten binnen ons Datacenter; voordelig dus.

Ook de grote keuze aan connectiviteitsdiensten is een groot voordeel. Wij hanteren een carrier neutraal beleid, zodat u volledig vrij bent om de diensten af te nemen bij de carrier van uw keuze. Bovendien hebben wij sinds onze oprichting een continuïteit en uptime van 100% gerealiseerd. Geen zorgen meer dus, over de stabiliteit van uw IT-infrastructuur.

Huren van serverruimte bij Eurofiber Cloud Infra: de voordelen

  • U vergroot de beschikbaarheid en continuïteit van uw IT-infrastructuur

  • Door onze redundante inrichting worden de risico’s beperkt

  • Er zijn altijd experts met specialistische kennis aanwezig

  • Schaalbaarheid en flexibiliteit

  • Ruime keuze in connectiviteit

Onze tarieven van Serverruimte huren

De prijzen van onze colocatieoplossing 'Serverruimte huren' is samengesteld uit 4 componenten: eenmalige set-up fee, huur van het rack, stroomverbruik en eventueel additionele diensten. Lees er meer over op onze Colocatie Prijzen pagina.

Migreer ook uw servers naar Eurofiber Cloud Infra

Het huren van shared of private rackspace bij Eurofiber Cloud Infra biedt u dus vele voordelen ten opzichte van het huisvesten van uw servers op uw eigen locatie. En dat kan al vanaf een kwart 19” rack – maar ook het huren van een half of volledig rack, of een private corridor, cage of suite is mogelijk.

Susan Megens - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.