Portals
Diensten

Serverruimte huren

Vergroot de beschikbaarheid en continuïteit van jouw IT-infrastructuur

Cold Corridor
Contact

Wil je meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Staat de IT-infrastructuur van jouw bedrijf nog in een eigen serverruimte op locatie? Een serverruimte huren bij een van de datacenters van Eurofiber Cloud Infra biedt je veel voordelen ten opzichte van jouw huidige situatie. Het extern plaatsen van data wordt ook wel colocatie genoemd en biedt veel gemak en rust. Maar is ook een verbetering van de continuïteit en wellicht ook een besparing op jouw bedrijfskosten. Bekijk hier een overzicht van onze datacenters. 

Een eigen serverruimte: veel onzichtbare kosten

Het bouwen en onderhouden van een eigen serverruimte kost veel tijd en geld. Naast het (ver)bouwen en inrichten van de ruimte zijn er diverse onzichtbare en onvoorziene kosten die je wellicht niet direct had begroot. Niet alleen het stroomverbruik van het laten draaien van de servers, maar ook het verbruik van ondersteunende systemen, zoals airconditioning of klimaatbeheersing, kan hoog oplopen. Ook het beveiligen van de ruimte tegen diefstal, brand en waterschade kost veel geld. En nog een snel vergeten kostenpost: een serverruimte neemt heel wat vierkante meters in beslag; extra vloeroppervlak betekent hogere huisvestingskosten. Bovendien zijn de continuïteit en veiligheid lang niet altijd gewaarborgd; ook niet na het doen van al deze investeringen. Jouw bedrijf loopt nog steeds risico’s.

Jouw servers verhuizen naar Eurofiber Cloud Infra

Outhousing van jouw servers brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo huur je bij ons alleen de ruimte die je nodig hebt; dat kan al vanaf een kwart rack – genoeg ruimte voor het plaatsen van circa 10 servers. Groeit jouw organisatie? Dan groeit jouw eigen rackspace eenvoudig met je mee, of verhuist je jouw IT-infrastructuur binnen ons datacenter naar een private ruimte. Al onze ruimtes zijn voorzien van redundante stroomvoorziening, koeling en brandbeveiliging. De kosten voor deze inrichting worden bovendien verspreid over de verschillende klanten binnen ons Datacenter; voordelig dus.

Ook de grote keuze aan connectiviteitsdiensten is een groot voordeel. Wij hanteren een carrier neutraal beleid, zodat je volledig vrij bent om de diensten af te nemen bij de carrier van jouw keuze. Bovendien hebben wij sinds onze oprichting een continuïteit en uptime van 100% gerealiseerd. Geen zorgen meer dus, over de stabiliteit van jouw IT-infrastructuur.

Serverruimte huren bij Eurofiber Cloud Infra: de voordelen

  • Je vergroot de beschikbaarheid en continuïteit van jouw IT-infrastructuur
  • Door onze redundante inrichting worden de risico’s beperkt
  • Er zijn altijd experts met specialistische kennis aanwezig
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit
  • Ruime keuze in connectiviteit

De tarieven voor serverruimte huren

De prijzen van onze colocatieoplossing 'Serverruimte huren' is samengesteld uit 4 componenten: eenmalige set-up fee, huur van het rack, stroomverbruik en eventueel additionele diensten. Lees er meer over op onze Colocatie Prijzen pagina.

Migreer ook jouw servers naar Eurofiber Cloud Infra

Het huren van shared of private rackspace bij Eurofiber Cloud Infra bied je dus vele voordelen ten opzichte van het huisvesten van servers op jouw eigen locatie. En dat kan al vanaf een kwart 19” rack – maar ook het huren van een half of volledig rack, of een private corridor, cage of suite is mogelijk.

Susan Megens - Dataplace

ContactOnze experts

Wil je meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.