Portal DCspine
Paul Faas

Consultancy van Eurofiber Cloud Infra

Uit ons klantonderzoek kwam naar voren dat organisaties verandering gaan doorvoeren in hun IT infrastructuur. Echter blijkt dat hier niet altijd de kennis voor in huis is en dat men het liefst het beheer van hun IT infrastructuur onder één leverancier willen samenbrengen. Hier haakt Eurofiber Cloud Infra op in om zo alle puzzelstukjes in elkaar te passen. 

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Uit onderzoek onder de klanten van Eurofiber Cloud Infra werd duidelijk dat organisaties de komende jaren veranderingen gaan doorvoeren aan hun IT infrastructuur. Ook werd duidelijk dat organisaties de kennis en resources niet altijd zelf in huis hebben en dat ze daarom het beheer van IT infrastructuren uitbesteden. Dit doen ze het liefst bij één leverancier, zodat ze één aanspreekpunt hebben die overal van op de hoogte is.

Het aanbod van Eurofiber Cloud Infra omvat daarom ook 4 C’s: Consultancy, Cloud, Colocatie en Connectivity.” Consultancy speelt een belangrijke rol. Hierbij wordt er op basis van de wensen en eisen van een klant het juiste design gemaakt voordat alles kan worden geïmplementeerd.

Organisaties hebben vaak een bestaande IT infrastructuur (legacy) die ze willen migreren naar een nieuwe (vaak cloud-based) omgeving. Er moet echter wel goed nagedacht worden over hoe dit gedaan wordt, zodat verlies van data en downtime voorkomen kunnen worden. Dit is waar een consultant van Eurofiber Cloud Infra bij kan helpen en adviseren.

Paul Faas, Head of marketing, over consultancy van Eurofiber Cloud Infra: “Wij hebben alle kennis in huis en we kunnen een volledige IT infra leveren, dit sluit naadloos aan bij waar organisaties naar op zoek zijn.”.

Wat wordt er besproken tijdens het Consultancy proces?

Het Consultancy proces van Eurofiber Cloud Infra is duidelijk uit te leggen aan de hand van een aantal stappen:

  1. Consultants maken eerst een inventarisatie van de huidige IT infrastructuur van een klant.
  2. De wensen van de klant worden in kaart gebracht.
  3. Vervolgens gaan consultants met de klant in gesprek om te horen wat behouden en gemigreerd moet worden en binnen welke oplevertermijnen. Dit is een heel belangrijk aspect, aangezien klanten soms nog verschillende contracten hebben lopen of afschrijftermijnen van hardware hebben.
  4. Dan geven we advies over verschillende opties die bijvoorbeeld goedkoper uitpakken of juist een wat duurdere en complexere optie om meer risico’s uit te sluiten.
  5. Als alle adviezen besproken zijn, wordt er een design gemaakt. Dit wordt het “solution by design” proces genoemd. Hiermee kan een IT manager verantwoording afleggen en goedkeuring vragen voor de benodigde investeringen.
  6. Indien de klant akkoord is met het uiteindelijke design en het voorstel, gaan we uitrollen en opleveren.

 

Wat levert Consultancy bij Eurofiber Cloud Infra voor de klant op?

“Wij zijn vanaf het begin betrokken bij het ontwerp van de IT infrastructuur van onze klanten en kennen hun business model en roadmap voor de komende jaren. Hierdoor kunnen wij blijvend adviseren en onze designs flexibel inrichten. Wij zorgen ervoor dat alle puzzelstukjes van uw IT infrastructuur in elkaar passen”, aldus Paul.

Bron: Channel Connect

Fred da Graça - DataplaceSusan Megens - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.