Portal DCspine
DCspine opent PoP in Frankfurt
19 apr. 2021

DCspine opent Point of Presence (PoP) in Frankfurt

Als onderdeel van Eurofibers’ versteviging van zijn aanwezigheid in Duitsland breidt ook DCspine, onderdeel van Eurofiber Cloud Infra, haar netwerk uit met een Point of Presence (PoP) in Frankfurt. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte rondom alle ontwikkelingen

Frankfurt/Maarssen, 19 april 2021 – Als onderdeel van Eurofibers’ versteviging van zijn aanwezigheid in Duitsland breidt ook DCspine, onderdeel van Eurofiber Cloud Infra, haar netwerk uit met een Point of Presence (PoP) in Frankfurt. Hierdoor krijgen DCspine’s klanten gemakkelijk toegang tot één van Europa’s belangrijkste connectiviteitsknooppunten. Tevens biedt dit internationale partijen de mogelijkheid om op een snelle en flexibele manier klanten aan te sluiten in één van de 70 op DCspine aangesloten datacenters in de Benelux. De uitbreiding maakt deel uit van Eurofiber’s Europese groeistrategie. De PoP is medio mei 2021 operationeel.

Frankfurt is mede vanwege zijn positie als financieel centrum een van de belangrijkste digitale knooppunten in Europa. Directe toegang vanuit bij DCspine aangesloten datacenters in de Benelux naar het ecosysteem in Frankfurt is voor onze klanten essentieel. De toenemende adoptie van hybrid cloud zorgt voor een toenemende behoefte van IT partijen en Enterprise klanten om met een groot aantal nationale en internationale cloud toepassingen te connecteren. Met de opening van zijn point of presence voorziet DCspine in deze behoefte. De PoP wordt opgesteld in Equinix’ FR5 datacenter. Jan Michiel Berkel, Managing director van DCspine: ‘Met deze PoP zet DCspine een vervolgstap in haar groei. De afgelopen 3 jaar is DCspine succesvol gegroeid in de Nederlandse markt. In 2019 is Brussel als eerste metro buiten Nederland aangesloten en we zien dat dit een sterke behoefte van onze klanten heeft vervuld. Frankfurt zal een sterke bijdrage leveren aan het rijke ecosysteem waar klanten van DCspine toegang toe krijgen.’

Over DCspine

DCspine is een interconnectieplatform dat connectiviteit biedt tussen meer dan 76 datacenters in de Benelux en Frankfurt. DCspine is gebouwd op het betrouwbare glasvezel netwerk van Eurofiber, is volledig redundant en biedt hoge en schaalbare bandbreedtes. DCspine maakt het makkelijk om op een flexibele manier verbindingen op te zetten richting public cloud, het internet en direct tussen IT providers en organisaties. Met het grote bereik van het platform biedt DCspine haar klanten flexibiliteit richting de toekomst.

Over Eurofiber

Eurofiber exploiteert sinds 2000 hoogwaardige digitale open infrastructuur. Met ons eigen glasvezelnetwerk en datacenters bieden we bedrijven, overheden en non-profit organisaties toekomstvaste, slimme en open cloud infrastructuur- en connectiviteitsoplossingen. Klanten hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. Zo kunnen zij het innovatiepotentieel in de digitalisering ten volle benutten. Eurofiber heeft een eigen glasvezelnetwerk van 38.000 kilometer in Nederland, België en Frankrijk, met een vertakking in Duitsland. Eurofiber ondernemingen Dataplace, FullSave en Eura DC exploiteren tien datacenters in Nederland en Frankrijk. Naast deze vitale infrastructuur bieden we ook oplossingen voor interconnectiviteit tussen bijna alle hoogwaardige carrier neutrale datacenters in Nederland en België middels het DCspine platform. Eurofiber legt hiermee het fundament onder de digitale samenleving. De Nederlandse overheid heeft Eurofiber dan ook de status toegekend van ‘vitale infrastructuur’.

Eurofiber Groep bestaat uit: Eurofiber en DCspine (in Nederland en België), Dataplace (Nederland), FullSave, Lumos, Eurafibre, ATE en Eura DC (Frankrijk).

Nieuws & Pers

Wilt u meer weten over Eurofiber Cloud Infra?