Portals
Oplossingen

Consultancy

Strategisch advies bij uw digitale transformatie 

Ontdek onze diensten
Server

Sluit uw IT infrastructuur nog aan op uw businessmodel?

Ontdek of de continuïteit van uw business voldoende gewaarborgd en neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

Consultancy voor uw Digitale Transformatie

Behoort u ook tot die bedrijven die hun IT infrastructuur willen herzien? De meest voorkomende beweegredenen zijn innovatie, optimalisatie van bedrijfsprocessen en kostenbesparing. Het herzien en implementeren van een toekomstbestendig en sluitende IT infrastructuur is een complex proces. De meeste organisaties hebben onvoldoende deskundigheid en/of resources in huis. Daarom kiezen zij ervoor om dit te outsourcen.

Wat is de toegevoegde waarde van consultancy?

De meeste organisaties hebben onvoldoende deskundigheid op ICT-gebied in huis. Doordat consultants in korte tijd bij heel veel verschillende bedrijven opdrachten uitvoeren, hebben ze een schat aan kennis en ervaring opgebouwd. Die gebruiken ze om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor de digitale transformatie van uw organisatie. Het inzetten van onze consultants bespaart u veel tijd en kosten en zorgt ervoor dat u de juiste oplossing op het juiste moment geleverd krijgt.

Organisaties hebben vaak een bestaande IT infrastructuur (legacy) die ze willen migreren naar een nieuwe (vaak cloud-based) omgeving. Er moet echter wel goed nagedacht worden over hoe dit gedaan wordt, zodat verlies van data en downtime voorkomen kunnen worden. Dit is waar een consultant van Eurofiber Cloud Infra bij kan helpen en adviseren. 

Wat wordt er besproken tijdens het Consultancy proces?

Het Consultancy proces van Eurofiber Cloud Infra is duidelijk uit te leggen aan de hand van een aantal stappen: 

 1. Consultants maken eerst een inventarisatie van de huidige IT infrastructuur van een klant. 
 2. De wensen van de klant worden in kaart gebracht.
 3. Vervolgens gaan consultants met de klant in gesprek om te horen wat behouden en gemigreerd moet worden en binnen welke oplevertermijnen. Dit is een heel belangrijk aspect, aangezien klanten soms nog verschillende contracten hebben lopen of afschrijftermijnen van hardware hebben. 
 4. Dan geven we advies over verschillende opties die bijvoorbeeld goedkoper uitpakken of juist een wat duurdere en complexere optie om meer risico’s uit te sluiten.
 5. Als alle adviezen besproken zijn, wordt er een design gemaakt. Dit wordt het “solution by design” proces genoemd. Hiermee kan een IT manager verantwoording afleggen en goedkeuring vragen voor de benodigde investeringen.
 6. Indien de klant akkoord is met het uiteindelijke design en het voorstel, gaan we uitrollen en opleveren.

Een betrouwbare partner die met u meedenkt

Wat ons onderscheidt van andere partners zijn onze visie en persoonlijke benadering. Die visie komt voort uit onze eigen ervaringen als klant van verschillende grote datacenters, aangevuld met onze ideeën over verbetering van zowel technische aspecten als klantgerichtheid. Een digitale transformatie is immers een proces wat nooit in een keer kan worden afgerond. Daar houden we rekening mee. Wilt u op een gegeven moment aanpassingen doorvoeren? Geen enkel probleem.

Onze experts zijn vanaf het begin betrokken bij het ontwerp van de IT infrastructuur van onze klanten en kennen hun business model en roadmap voor de komende jaren. Hierdoor kunnen wij blijvend adviseren en onze designs flexibel inrichten. Wij zorgen ervoor dat alle puzzelstukjes van uw IT infrastructuur in elkaar passen.

 • Cloud- en datacenterstrategie
 • Business case creatie
 • Cloud readiness scan applicatielandschap
 • Cloud optimalisatie, o.a. security en kosten
 • Datacentermigratie
 • Second opinion
 • Kubernetes/DevOps
Steve Ramdharie - Eurofiber Cloud Infra

ContactOnze experts

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner?

Het inzetten van onze experts bespaart u veel tijd en kosten en zorgt ervoor dat u de juiste oplossing op het juiste moment geleverd krijgt.