Portals

Dataplace Datacenter Arnhem

Een volledig redundant, carrier neutraal en energiezuinig uitgevoerd Tier III-datacenter dat aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingseisen voldoet.

Tivolilaan 251, 6824 BV Arnhem

Dataplace Arnhem
Datacenter Arnhem

Vraag direct een offerte aan

Heb jij interesse in ons Datacenter in Arnhem? Laat jouw gegevens achter en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.

Neem een kijkje in onze datacenters

Datacenter in Arnhem werd in 2017 onderdeel van Dataplace (nu Eurofiber Cloud Infra), maar heeft al een trackrecord van ruim 20 jaar waarin een uptime van 100% is gerealiseerd. Onze dienstverlening richt zich op bedrijven en organisaties in Oost-Nederland en ook Duitsland. Het datacenter is dan ook gelegen op een goed bereikbare plaats: de Tivolilaan 251 te Arnhem. Eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg en met voldoende gratis parkeerplaatsen rondom het datacenter.

Inrichting van dit datacenter

Het datacenter is volledig ingericht op het zo eenvoudig mogelijk inhuizen en onderhouden van jouw IT-infrastructuur. Kort bij het gebouw ligt een parkeerplaats waar altijd voldoende gratis parkeerplekken zijn, zodat je op elk gewenst moment onderhoud kunt plegen aan jouw servers. Er is een goedereningang aanwezig waarvan je gratis gebruik kunt maken voor het laden en lossen van jouw apparatuur. Daarnaast is jouw apparatuur zonder problemen naar de 1e etage te verplaatsen door middel van onze inpandige lift. Het gehele pand is drempelloos uitgevoerd en er staan trolleys tot jouw beschikking om apparatuur en gereedschap eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast is er een speciaal ingerichte klantruimte waar je even rustig kunt gaan zitten werken en is er een vergaderzaal die je eenvoudig online kunt reserveren.

Algemene specificaties

 • Totale bruto vloeroppervlakte

  1000m2
 • Totale netto datacenterruimte

  570m2
 • Tier Classificatie

  Tier 3
 • Toegangscontrole

  24/7 zelfstandig toegang middels toegangspas en biometrisch kenmerk
 • Vloerbelasting

  1000 kg/m2
 • Parkeerplaatsen

  6

Technische specificaties

 • Stroomvoorziening

  2N
 • Stroomfeed per rack

  25 Ampère No-Break
 • Autonomie noodstroom aggregaten

  Minimaal 24 uur (zonder tussentijds bevoorraden)
 • Koelvoorziening

  N+1
 • Koeltechnieken

  dry cooling / CRAC units met vrije koeling
 • Cold corridors

  Ja

Beveiliging van Datacenter Arnhem

Datacenter Arnhem is streng beveiligd en voldoet aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Naast de ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en ISO 50001 certificeringen beschikt het datacenter tevens over een NEN 7510 en ISAE-3402 type 2 certificering. Het terrein is beveiligd door een hekwerk met een tourniquet en schuifpoort om het terrein op te kunnen. Tevens is het gehele hek voorzien van powerfence. Voor de bewaking overall wordt er gebruik gemaakt van een inbraak- en toegangscontrole systeem met CCTV oplossing.

Brandpreventie van ons datacenter

Beide datavloeren zijn voorzien van een brandmeldinstallatie in combinatie met Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA) systemen die stof- en roetdeeltjes detecteert. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt; een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen schade aan de apparatuur, wat met bluswater wel zou gebeuren.

Certificeringen

Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen voorzien van service en advies, zijn onze datacenters continu onderhevig aan onderhoud, verbetering en (her)certificering. 

Carrierlijst

Eurofiber Cloud Infra voert een carrier neutraal beleid; als klant heb je daardoor een grote keuzevrijheid in de afname van netwerk- en connectiviteitsdiensten bij de diverse carriers.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor onze diensten

Wil jij een vrijblijvende offerte op maat ontvangen voor één van onze locaties? Laat jouw gegevens achter in het onderstaande formulier en ontvang binnen 48 uur een prijsvoorstel op maat.

Als je eerst een kijkje wilt nemen op één van onze locaties of behoefte hebt aan meer informatie. Neem contact met ons op voor het inplannen van een kennismaking.