Portals

Dataplace Datacenter Brabant

Een volledig redundant, carrier neutraal en energiezuinig uitgevoerd Tier III-datacenter dat aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingseisen voldoet.

Gragtmansstraat 1B, Industrieterrein Haven 7, 5145 RA Waalwijk

Dataplace Brabant
Datacenter Brabant

Vraag direct een offerte aan

Heb jij interesse in ons Datacenter in Brabant? Laat jouw gegevens achter en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.

Neem een kijkje in onze datacenters

Dataplace Brabant werd in 2018 onderdeel van Dataplace (nu Eurofiber Cloud Infra), maar draait al vanaf 2011. Onze dienstverlening richt zich op bedrijven en organisaties met de focus in de regio Midden-Brabant. Het datacenter is dan ook gelegen op een goed bereikbare plaats namelijk op het industrieterrein Haven Zeven te Waalwijk. Wij zijn eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg A59, via afrit 37.

Inrichting van dit datacenter

Het datacenter is volledig ingericht op het eenvoudig inhuizen en onderhouden van jouw IT-infrastructuur. Rond het gebouw zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen, zodat u op elk gewenst moment onderhoud kunt plegen aan jouw servers. Er is een loading bay aanwezig waarvan je gebruik kunt maken voor het laden en lossen van grote hoeveelheden apparatuur. Tevens is er een lift aanwezig en staan er trolleys tot jouw beschikking om apparatuur en gereedschap eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast kun je gebruik maken van onze boardroom op de eerste verdieping. De vergaderruimte kan je reserveren voor afspraken en/of gebruiken als werkruimte. 

Algemene specificaties

 • Totale bruto vloeroppervlakte

  935m2
 • Totale netto datacenterruimte

  500m2
 • Tier Classificatie

  Tier 3
 • Toegangscontrole

  24/7 zelfstandig toegang middels toegangspas en biometrisch kenmerk
 • Vloerbelasting

  1000 kg/m2
 • Parkeerplaatsen

  8

Technische specificaties

 • Stroomvoorziening

  N+1
 • Stroomfeed per rack

  2x 32 Ampère No-Break
 • Autonomie noodstroom aggregaten

  Minimaal 12 uur (zonder tussentijds bevoorraden)
 • Koelvoorziening

  N+1
 • Koeltechnieken

  chillers met vrije koeling
 • Cold corridors

  Ja

Beveiliging van Datacenter Brabant

Datacenter Brabant is streng beveiligd en voldoet aan de hoogste beveiligingscertificaten. Ons datacenter beschikt over de ISO 27001:2015 certificering voor informatiebeveiliging en over de VEB VRKI 3* voor de fysieke beveiliging. Daarnaast is er 24/7 CCTV camerabewaking aanwezig. Dataplace Brabant is tevens aangesloten bij de nachtbewaking van het Haventerrein.

Het industrieterrein Haven Zeven is buiten de reguliere openingstijden afgesloten door middel van een robuust hekwerk dat is beveiligd met toegangscontrole, kentekenregistratie en camerabewaking.

Brandpreventie van ons datacenter

De datavloer en de technische ruimten zijn voorzien van een brandmeldinstallatie in combinatie met Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA) systemen die stof- en roetdeeltjes detecteert. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt; een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen schade aan de apparatuur, wat met bluswater wel zou gebeuren.

Certificeringen

Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen voorzien van service en advies, zijn onze datacenters continu onderhevig aan onderhoud, verbetering en (her)certificering. 

Carrierlijst

Eurofiber Cloud Infra voert een carrier neutraal beleid; als klant heb je daardoor een grote keuzevrijheid in de afname van netwerk- en connectiviteitsdiensten bij de diverse carriers.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor onze diensten

Wil jij een vrijblijvende offerte op maat ontvangen voor één van onze locaties? Laat jouw gegevens achter in het onderstaande formulier en ontvang binnen 48 uur een prijsvoorstel op maat.

Als je eerst een kijkje wilt nemen op één van onze locaties of behoefte hebt aan meer informatie. Neem contact met ons op voor het inplannen van een kennismaking.