Portal DCspine
Belangrijke ontwikkelingen voor IT-serviceprovider businessmodel

Welke technologieën worden belangrijk voor het businessmodel van een IT-serviceprovider?

Het slim toepassen van informatietechnologie wordt in steeds meer branches en bedrijven van kritisch en strategisch belang. Een goede visie op het verbinden van IT en business is tegenwoordig dan ook belangrijker dan ooit en maakt het mogelijk om digitale technologie en data te gebruiken als vliegwielen voor innovatie. Benieuwd naar uitdagingen en mogelijkheden voor het IT-serviceprovider businessmodel? Lees dan snel verder.

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Uitdagingen in het huidige businessmodel van een IT-serviceprovider

De populariteit en het gebruik van de cloud nemen enorm toe. Dit gaat gepaard met een hele set aan nieuwe uitdagingen.

  • Versnipperde omgeving voor uw data: Door het steeds meer opslaan van data komt dit ook steeds meer verspreid te staan. Dit kost meer tijd, hogere kosten en een lastige beheersbare omgeving.  
  • Anticiperen op de behoefte van de klant waarbij er vanuit wordt gegaan dat de klant meer behoefte heeft aan sturing en ondersteuning vanuit de IT-serviceprovider.  
  • Een betere balans tussen flexibiliteit en standaardisatie waarbij de service meer ingericht wordt op een universeel standaard en het beter voorbereid zijn op het inspelen van de marktomstandigheden. 
  • Successen grondig meten om zo inzichten te krijgen in cruciale elementen binnen uw businessmodel en hierop te anticiperen.

Cruciale ontwikkelingen voor uw IT-service businessmodel

We weten nu dus waar de uitdagingen binnen het huidige businessmodel liggen. Maar wat zijn nu de cruciale ontwikkelingen die bepalend zijn voor het op innovatie gerichte businessmodel van de toekomst voor IT-serviceproviders? Hieronder lichten wij een aantal ontwikkelingen toe:

  1. Door veranderingen in de maatschappij en de innovaties binnen de IT is de waarde van digitale dienstverlening nog duidelijker dan ooit. 
  2. De ontwikkelingen voor de low-code en no-code software ontwikkelingen bieden meer mogelijkheden en flexibiliteit. 
  3. Het meegeven van ‘zachte’ factoren en het actief meedenken over verandermanagement in het aanbieden van uw service worden steeds belangrijker.  
  4. Om  uw diensten beter toe te spitsen aan de klant is het analyseren van de data van een steeds groter belang.