Portals
Segmenten

Zorg

eHealth vangt druk in de zorg op

Care
Meld nu gratis aan

Zorg Discovery Workshop op 20 maart 2024

Is uw zorgorganisatie bezig met vraagstukken rondom connectiviteit, datacenters, of de cloud? Meld dan kosteloos aan voor onze workshop en we helpen u graag verder. Ga naar de inschrijfpagina voor meer informatie.

Het aantal zorgbehoevenden stijgt, maar de zorg groeit niet mee. Tegen 2030 komen we in Europa maar liefst 4,1 miljoen zorgmedewerkers te kort. De digitalisering van de zorgsector (eHealth) helpt om die druk op te vangen en biedt nieuwe mogelijkheden om zorgmedewerkers op verschillende manieren te ondersteunen én tegelijkertijd de best mogelijke patiëntenzorg te bieden. In deze digitale transformatie staat eenvoudige en effectieve technologie centraal.

Het belang van digitale transformatie voor de zorg

Door de coronapandemie is de digitalisering van de zorgsector in een stroomversnelling terechtgekomen en blijft het ook de komende jaren prioriteit. Niet alleen om de gezondheidszorg te ondersteunen en te verbeteren, maar ook om de fysieke en mentale druk op zorgverleners te verkleinen. Dat eHealth hét medicijn is blijkt wel uit de volgende trends:

Trend #1: Tijdbesparing

Digitale zorg bespaart tijd. Bijvoorbeeld omdat u makkelijk zelf een online afspraak kunt inplannen bij een zorgverlener. En met een online consult (bijvoorbeeld via beeldbellen) hoeft u de deur al helemaal niet meer uit.

Trend #2: Inzicht in eigen gezondheid

Via een persoonlijke digitale gezondheidsomgeving krijgen patiënten meer inzicht in hun gezondheid. Als ze daar toestemming voor geven, kunnen ze (een deel van) deze gegevens delen met een behandelaar of mantelzorger. De zorgverlener kan hierdoor gerichter werken en sneller de juiste behandeling geven. En, de patiënt krijgt (meer) regie over zijn eigen gezondheid.

Trend #3: Lagere administratieve lasten

Dankzij eHealth gaan de administratieve lasten voor artsen omlaag. Ook wordt het delen en uitwisselen van informatie en advies met collega’s een stuk makkelijker en veiliger.  

Trend #4: Digitale processen stroomlijnen werk

Zorgpersoneel moet altijd bereikbaar zijn, snel reageren op noodsituaties, makkelijk zorgdossiers kunnen inkijken en aanvullen én soepel samenwerken met collega’s. Er gaat nog teveel kostbare tijd verloren door het switchen tussen vaste en mobiele telefoons, DECT-telefoons, portofoons, pagers en laptops. Door over te schakelen naar één mobiel toestel wordt dit verholpen.

Trend #5: Technologie verbindt zorgverlener en patiënt

Een goede verstandhouding tussen patiënt en zorgverlener draagt bij aan het herstel- of genezingsproces en biedt mentale steun. Een informele check-in via beeldbellen vormt een goed alternatief voor een persoonlijke ontmoeting. Daarnaast kunnen patiënten met een mobiel toestel makkelijker contact leggen en eenvoudig hun zorgdossier inzien.

Uw uitdagingen, onze oplossingen

Het is overduidelijk dat de zorgsector een zware tijd tegemoet gaat. Een gestroomlijnde digitale transformatie kan die druk verlichten en (toekomstige) uitdagingen het hoofd bieden. Onze consultants helpen u hier graag bij. Dit zijn de belangrijkste uitdagingen binnen de zorgsector:

Beschermen patiëntgegevens

De zorgsector is een van de meest geliefde doelwitten voor criminelen. Met de overgang van fysieke naar digitale informatie neemt het aantal hacks en datalekken toe. Voor zorginstellingen is het van groot belang om gevoelige data van patiënten zo goed mogelijk te bewaren en beschermen.

Meer én striktere wetten en regels

Als u persoonsgegevens bewaart, moet u zich aan allerlei wetten en regels houden. Deze schrijven voor hoe zorginstanties patiënt- en cliëntgegevens moeten beschermen. De hoeveelheid wetten en regels neemt niet alleen toe, maar de voorschriften worden ook steeds strikter. De verantwoordelijkheid voor het naleven hiervan rust vaak op de schouders van de ICT-afdeling.

Gebrek aan technische kennis en leiderschap

Het digitaliseren van in- en externe processen vraagt om vakkundig technisch personeel waarover u op dit moment misschien niet beschikt. De vraag naar geschoolde, ervaren ICT-specialisten is groot en de concurrentie is heftiger dan ooit.

Uw partner in een geslaagde digitale transformatie

Achter elk succesvol businessmodel zit een betrouwbare digitale infrastructuur. Om dit te realiseren heeft u niet alleen hoogwaardige technologie nodig, maar ook een partner die u gedurende het gehele proces adviseert. Daar waar andere datacenters vaak alleen als leverancier opereren, zijn wij een betrouwbare partner die met u meedenkt en u begeleidt bij elke stap in uw digitale transformatie. U kunt daarbij vertrouwen op onze jarenlange ervaring en expertise.

Meld nu gratis aan

Zorg Discovery Workshop op 20 maart 2024

Is uw zorgorganisatie bezig met vraagstukken rondom connectiviteit, datacenters, of de cloud? Meld dan kosteloos aan voor onze workshop en we helpen u graag verder. We hebben een beperkt aantal plekken dus wacht niet te lang! Ga naar de inschrijfpagina voor meer informatie.