Portals
Segmenten

Pharma

Digitalisering als recept voor concurrentiekracht

Pharma
Digiscan

Sluit uw digitale infrastructuur nog aan op uw businessmodel?

Ontdek of de continuïteit van uw business voldoende gewaarborgd is via de Digiscan of neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

Digitalisering in de hele waardeketen helpt de farmaceutische industrie om producten sneller van het lab bij de patiënt te krijgen. Nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence (AI) en andere robotica verkorten de productiecyclus en dragen bij aan een efficiëntere productie en processen. Samenwerkingsverbanden die mede door de coronapandemie zijn ontstaan tussen sectoren en ondernemingen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling worden de norm. Een digitale transformatie helpt u om uw organisatie concurrerender te maken. En gezonder.

De meerwaarde van digitale transformatie voor pharma

Digitalisering en automatisering in de farmaceutische industrie zijn voornamelijk tot stand gekomen door de opkomst van de concurrentie in China en India. Marktaandelen verschuiven geleidelijk richting Azië en in de westerse landen staan de marges onder druk. Om de concurrentie voor te blijven en de kosten te drukken is automatisering en digitalisering een logische stap. Consistente, hoogwaardige kwaliteit en naleving van de Good Manufacturing Practice-richtlijnen (GMP) en alle wettelijke vereisten zijn daarbij essentieel. Overige trends die in uw branche spelen zijn:

Trend #1: Technologische innovatie in toeleveringsketen

Naarmate nieuwe technologieën de farmaceutische industrie bestormen, krijgt niet alleen de ontwikkeling van geneesmiddelen, maar ook de toeleveringsketen een nieuwe vorm. De hoogtechnologische distributie van geneesmiddelen maakt dat geneesmiddelen de patiënt sneller bereikt. Blockchaintechnologie zorgt daarnaast voor veiligheid in de toeleveringsketen omdat geneesmiddelen realtime getraceerd kunnen worden.

Trend #2: Meer flexibele productstrategieën

In de biofarmaceutische sector heerst een toenemende behoefte aan meer flexibiliteit met vereenvoudigde productiestrategieën. Een van de groeisectoren is de toepassing van technologie voor eenmalig gebruik. Ook het aantal samenwerkende contractfabrikanten neemt toe. Deze faciliteiten moeten flexibel genoeg zijn om meerdere geneesmiddelen te produceren om aan de vraag van de industrie te voldoen.

Trend #3: Efficiëntie door AI

Kunstmatige intelligentie zorgt voor efficiëntie in elke sector en dat is voor de farmaceutische industrie niet anders. Kijk alleen al naar de kortere productiecyclus en efficiëntere productie en processen. In de gezondheidszorg helpt AI nu al bij de diagnose, het ontwerpen van een behandelplan, robotondersteunende chirurgie en vele andere medische doeleinden.

Uw uitdagingen, onze oplossingen

Hoe wint uw farmaceutische onderneming aan concurrentiekracht? Hoe verwerft u een groter marktaandeel? Een gestroomlijnde digitale transformatie is een belangrijke bondgenoot. Zeker bij de uitdagingen waarmee pharma te maken heeft (of krijgt):

Gebrek aan digitale deskundigheid

Het digitaliseren van in- en externe processen vraagt om vakkundig technisch personeel wat in veel organisaties ontbreekt. Tegelijkertijd is de vraag naar geschoolde, ervaren ICT-specialisten groot en de concurrentie heftiger dan ooit.

Certificeringen: wet- en regelgeving

De EU beschikt over een stevig wettelijk kader om de volksgezondheid te beschermen en de veiligheid van producten en hulpmiddelen te waarborgen. Als farmaceutische onderneming zult u zich continu moeten aanpassen aan een veranderende wet- en regelgeving.

Uw partner in een geslaagde digitale transformatie

Digitale transformatie staat of valt met een goede voorbereiding. Als farmaceutische onderneming is het verstandig om eerst een duurzame digitale strategie te ontwikkelen en pas daarna na te denken over de technologie die daaraan kan bijdragen. Wij zijn de partner die u gedurende het gehele proces kan adviseren. We denken met u mee en begeleiden u bij elke stap in uw digitale transformatie. U kunt daarbij vertrouwen op onze jarenlange ervaring en expertise.

Wilt u onafhankelijk persoonlijk advies?

Dan helpen wij u graag verder