Portals
Segmenten

(R)etail

Digitalisering is de sleutel tot groei

Retail
Digiscan

Sluit uw digitale infrastructuur nog aan op uw businessmodel?

Ontdek of de continuïteit van uw business voldoende gewaarborgd is via de Digiscan of neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

Zelfrijdende vrachtwagens in magazijnen, een gepersonaliseerde aanbeveling voor uw kleding, een make-up look virtueel uitproberen en drones die pakketjes afleveren. Retail 2.0 kenmerkt zich door ontwikkelingen als Augmented Reality (AR), Artificial Intelligence (AI), omnichannel, zelfscan en onbemande winkels. De combinatie van digitaal en traditioneel wordt de winkel van de toekomst. Daarbij is een snelle en betrouwbare ICT-infrastructuur een voorwaarde. Weet u al waar u die gaat shoppen?

De meerwaarde van digitale transformatie voor (r)etail

Een hoog tempo van verandering en een moordende concurrentie om de aandacht van de klant. Het is allesbehalve saai in de retail. Traditionele winkels beginnen een webshop met een distributiecentrum, terwijl internetshops fysieke filialen openen. Andere trends die in uw branche spelen zijn:

Trend #1: Autonomous Delivery

Autonome technologie opent nieuwe deuren voor autonome logistiek. DHL test zelfrijdende vrachtwagens in magazijnen en havenfaciliteiten. Amazon werkt al met een team aan autonome busjes om pakketjes te bezorgen. Veel retailers volgen het voorbeeld van Amazon, UPS, Uber en Google’s Wing die investeren in het afleveren van pakketten via drones. Deze oplossingen hebben als voordeel dat u niet afhankelijk bent van kantooruren en het tekort aan geschoolde chauffeurs kan worden opvangen.

Trend #2: Artificial Intelligence (AI) en chatbots

De meeste AI- en machine learning-oplossingen in de detailhandel draaien om klantervaring. Denk alleen al aan gepersonaliseerde, aanbevelingen voor kleding en hulp bij het vinden van de juiste maat. Maar AI heeft nog veel meer in petto voor de detailhandel: slimme chatbots en robots die kassières vervangen, het verbeteren van logistiek & voorraadbeheer, het stroomlijnen van productieprocessen en het meten van marketinggegevens. En dit is nog maar het begin.

Trend #3: AR & VR

Hoe zou uw online aankoop er in het echt uitzien en aanvoelen? Het gebruik van AR & VR in de detailhandel komt tegemoet aan de wensen van online shoppers. Virtueel uitproberen en complete virtuele showrooms winnen aan populariteit, waarbij 3D-beelden zorgen voor een meeslepende digitale klantervaring. Zo verhoogt technologie de betrokkenheid tussen uw klant en u.   

Uw uitdagingen, onze oplossingen

Klantervaring en klantbeleving wordt steeds belangrijker. Net als het aftroeven van uw concurrenten. U ontkomt bijna niet aan een digitale transformatie. We helpen u graag met mogelijke uitdagingen zoals de complexiteit van uw implementatie. Dat geldt ook voor de beschikbaarheid van getalenteerd personeel, aanloopkosten, de tijd die nodig is om voordelen te behalen en bezorgdheid over beveiliging en privacy.

Uw partner in een geslaagde digitale transformatie

Digitale transformatie staat of valt met een goede voorbereiding. Als retailer is het verstandig om eerst een duurzame digitale strategie te ontwikkelen en pas daarna na te denken over de technologie die daaraan kan bijdragen. Wij zijn de partner die u gedurende het gehele proces kan adviseren. We denken met u mee en begeleiden u bij elke stap in uw digitale transformatie. U kunt daarbij vertrouwen op onze jarenlange ervaring en expertise.

Wilt u onafhankelijk persoonlijk advies?

Dan helpen wij u graag verder.