Portals
Segmenten

Finance

Concurrentievoordeel door digitalisering

Bank Nederland
Digiscan

Sluit uw digitale infrastructuur nog aan op uw businessmodel?

Ontdek of de continuïteit van uw business voldoende gewaarborgd is via de Digiscan of neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

Als er één sector vooroploopt in digitale verandering, dan is het wel de financiële sector. Een veelzijdig landschap aan traditionele banken, neobanken en andere aanbieders biedt de veeleisende consument volop keuze. Maar deze wil er ook op kunnen vertrouwen dat hij 24/7 veilig kan bankieren. Torenhoge verwachtingen, opkomende technologieën en veranderende businessmodellen vragen van u als financiële instelling ook de komende jaren nog het uiterste. En daarin is een hoofdrol voor de cloud weggelegd.

De meerwaarde van digitale transformatie voor finance

De verregaande digitalisering en internationalisering hebben het financiële ecosysteem voorgoed veranderd. Maar we zijn er nog niet. Het is zaak om bestaande ICT-infrastructuren te blijven innoveren om uw klanten ook in de toekomst aan u te binden en de concurrentie voor te blijven. Dit zijn de trends om rekening mee te houden:

Trend #1: Gedigitaliseerde klantreis

De digitale klantreis staat centraal in elke strategie binnen de financiële wereld. Met het sluiten van fysieke vestigingen worden online gebruikerservaringen leidend. Verlopen online processen zoals verkoop, marketing, selfservice en orderverwerking de eerste keer niet perfect, dan wisselt de klant net zo makkelijk van aanbieder. Constante innovatie in digitaal klantcontact en digitale producten vormen een voorwaarde voor een gezonde concurrentiepositie. En dat gaat gepaard met nieuwe en groeiende datastromen.

Trend #2: Privacy, regelgeving en maatschappelijke druk

Er wordt steeds meer druk gelegd op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van financiële instellingen door de samenleving en overheid. Daarnaast vraagt iedere nieuwe wet, regel of richtlijn om nieuwe processen, en nieuwe processen om nieuwe automatiserings- en implementatietrajecten. Het aantonen van compliance vraagt om gedetailleerde, realtime kennis en het analyseren van datastromen en security. Een tijdrovende bezigheid. 

Uw uitdagingen, onze oplossingen

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u een digitale transformatie uitstelt. Voor onze consultants vormen uw uitdagingen op ICT-gebied dagelijkse kost. Ze helpen u graag om de perfecte oplossing te bedenken en uit te rollen. Dit zijn de uitdagingen waarmee u waarschijnlijk te maken heeft (of krijgt):

Security & compliance

Toezichthouders leggen meer dan ooit de nadruk op risico’s en verslaglegging. Ook cybersecurity en het bestrijden van cybercrime vragen de hoogste prioriteit. Regelgeving als Sarbanes-Oxley (Sox), Basel III en DNB-standaarden stellen strengere eisen aan de beveiliging van uw ICT-omgeving, encryptie en dataopslag. Dit alles vergt complexe analyses, nieuwe procedures, systemen en certificeringen als ISO27001 en ISAE-3402. Met een flexibele infrastructuur en een datacenter dat kwaliteit en veiligheid waarborgt legt u daarvoor het fundament.

Gebrek aan technische kennis en inzicht

Het digitaliseren van in- en externe processen vraagt om vakkundig technisch personeel waarover u op dit moment misschien niet beschikt. De vraag naar geschoolde, ervaren ICT-specialisten is groot en de concurrentie is heftiger dan ooit.   

Veel concurrentie door FinTech

Meer dan 98% van alle financiële applicaties wordt bedacht door startups van buiten de sector. Dit heeft de traditionele financiële sector de laatste jaren flink op scherp gezet. Als bank zult u naast bijvoorbeeld stapelfinanciering in moeten spelen op andere vormen van financiering. Zo ontwikkelde de FinTech-markt al alternatieve financieringsvormen voor startups en het mkb zoals crowdfunding, factoring en online werkkapitaal.  

Uw partner in een geslaagde digitale transformatie

Achter elk succesvol businessmodel zit een betrouwbare digitale infrastructuur. Om dit te realiseren heeft u niet alleen hoogwaardige technologie nodig, maar ook een partner die u gedurende het gehele proces adviseert. Daar waar andere datacenters vaak alleen als leverancier opereren, zijn wij een betrouwbare partner die met u meedenkt en u begeleidt bij elke stap in uw digitale transformatie. U kunt daarbij vertrouwen op onze jarenlange ervaring en expertise.

Wilt u onafhankelijk persoonlijk advies?

Dan helpen wij u graag verder