Portals
Segmenten

Onderwijs

Digitalisering brengt onderwijs tot leven

Onderwijs
Digiscan

Sluit uw digitale infrastructuur nog aan op uw businessmodel?

Ontdek of de continuïteit van uw business voldoende gewaarborgd is via de Digiscan of neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

Hoewel hybride-, gepersonaliseerd- en digitaal onderwijs al in opmars waren, heeft de coronacrisis de digitalisering in een stroomversnelling gebracht en naar de voorgrond verplaatst. Natuurlijk deels uit noodzaak, omdat tijdens de lockdown digitaal lesgeven vaak de enige educatiemogelijkheid was. Maar informatietechnologie, van Big Data tot het Internet of Things (IoT) en de cloud, bieden nog meer veelbelovende zakelijke kansen op het snijpunt van technologie en onderwijs. Gelukkig is het onderwijs een snelle leerling.

De meerwaarde van digitale transformatie in onderwijs

Digitalisering in het onderwijs is een blijvertje. Het geeft docenten meer mogelijkheden om te variëren met lesmateriaal en onderwijsmethodes. Daardoor wordt het onderwijs persoonlijker en sluit het ook beter aan op de leerbehoeften van uw leerlingen. Is uw onderwijsinstelling er al klaar voor? Dit zijn de trends waarmee u te maken heeft of krijgt:

Trend #1: IoT, het slimste jongetje in de klas

Stelt u zich een leslokaal voor dat zich automatisch aanpast aan de docent. Bij binnenkomst van het lokaal worden de lichten automatisch gedimd, de projector ingeschakeld, jaloezieën neergelaten, benodigde websites voor de les geopend en de leerlingen krijgen een test op hun tablet of laptop toegestuurd om  hun kennisniveau te testen. Scholen en universiteiten ontdekken en omarmen de vele toepassingsmogelijkheden van het IoT.

Trend #2: Immersive learning

Nieuwe technologieën brengen onderwijs tot leven. Augmented Reality (AR) of Virtual Reality (VR) of AR maakt het leren leuker en de lesstof blijft beter hangen. Denk bijvoorbeeld aan AR-apps die lesboeken animeren. En met AR Lab klassen krijgen leerlingen zelfs de mogelijkheid om te communiceren met 3D-modellen van mensen, dieren en planten. Leren door beleven heeft duidelijk de toekomst.

Trend #3: Modulair onderwijs (flexibel studeren)

Waar ligt de leerbehoefte op dit moment? Wat heeft deze specifieke student nodig om zijn diploma te halen? Modulair onderwijs is een gepersonaliseerde vorm van onderwijs. Zo kan het systeem voor een leerling die slecht scoort in een bepaald gedeelte van de test, extra lesmateriaal suggereren om de achterstand in te halen. In een continue feedbackkringloop kunnen content, lesmateriaal en lessen aangepast worden aan de behoeften van individuele leerlingen.

Uw uitdagingen, onze oplossingen

Er kunnen allerlei redenen zijn die een digitale transformatie binnen uw onderwijsinstelling vertragen of bemoeilijken. Onze consultants helpen u er graag bij. Binnen het onderwijs zijn dit de veelvoorkomende uitdagingen:

Gebrekkige structuur

Om de digitalisering van het onderwijs te bevorderen, moet er gewerkt worden met één infrastructuur. Alleen dan sluiten toepassingen op elkaar aan en kan er informatie uitgewisseld worden. Wat ook belemmerend kan werken is het ontbreken van eigenaarschap van digitalisering binnen het onderwijs.

Gebrek aan digitale deskundigheid en visie

Hoe integreren we digitalisering in het onderwijs? Wat voor rol krijgt de docent? Hoe gaat u om met de privacy en veiligheid van uw leerlingen? Tegelijkertijd vraagt het digitaliseren van in- en externe processen om vakkundig technisch personeel waarover u misschien niet beschikt. Terwijl de vraag naar geschoolde, ervaren ICT-specialisten groot is en de concurrentie heftiger dan ooit.

Hoe zet u digitale transformatie in?

Wat zijn voor uw onderwijsinstelling de beste cloudoplossingen? Naast functionele eisen spelen ook zaken als kosten, snelheid, veiligheid en beschikbaarheid een belangrijke rol in het beslissingsproces. Net als de eisen en beperkingen die wet- en regelgeving stellen. We zijn graag de partner voor u die u gedurende het gehele proces adviseert en u helpt bij het maken van de beste keuzes voor uw digitale transformatie. U kunt daarbij vertrouwen op onze jarenlange ervaring en expertise.

Wilt u onafhankelijk persoonlijk advies?

Dan helpen wij u graag verder