Portals
Segmenten

ICT & Telecom

Digitalisering als strategisch speerpunt

Telecom
Digiscan

Sluit uw digitale infrastructuur nog aan op uw businessmodel?

Ontdek of de continuïteit van uw business voldoende gewaarborgd is via de Digiscan of neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

Chatbots, navigatie-apps, Artificial Intelligence (AI) en de cloudwerkplek zijn onderdeel geworden van ons dagelijks leven en worden steeds vaker ingezet om patronen uit allerlei soorten data te analyseren. Bij veel bedrijven vormt digitale transformatie een strategisch speerpunt. Omdat alle programma’s en data in de cloud staan, kunnen ICT-beheerders het beheer centraal en op afstand doen. Deze datagedreven werkwijze wordt ook steeds vaker toegepast voor het veranderen van menselijk gedrag: Internet of Behaviour (IoB). Waar moet u opletten om uw digitale transformatie in goede banen te leiden?

De meerwaarde van digitale transformatie voor ICT & Telecom

Wilt u nieuwe verdienmodellen ontwikkelen? De relatie met uw klanten verbeteren of processen optimaliseren? Onderzoek wijst uit dat organisaties die snel digitaliseren, veel kosten besparen en resultaten van belangrijke bedrijfsonderdelen en afdelingen aanzienlijk verbeteren. Dit zijn de trends waarmee u in uw branche mee te maken heeft:

Trend #1: Hyperautomation

Een beweging waarbij het mogelijk wordt om via technologie processen eerst te automatiseren (denk daarbij aan simpele handelingen en processen) en vervolgens te integreren om uiteindelijk nieuwe businessmodellen of inzichten te genereren. Dat levert weer schaalgrootte en diversificatie op, wat de huidige fusie- en overnamegolf in de ICT-markt verklaart.

Trend #2: Kostenbesparing bij snelle digitalisering

Digitale vooruitstrevendheid kan telecomafdelingen zoals sales, customermanagement, marketing- en productbeheer en support & overhead tot wel 25% extra kostenvoordeel opleveren. Volgens onderzoek hebben digitale koplopers in de telecomsector drie zaken gemeen. Ze vereenvoudigen hun portfolio’s, platforms en processen, ze verplaatsen een deel van hun activiteiten naar het online-kanaal én ze gebruiken verschillende (digitale) tools om hun productiviteit, probleemoplossend vermogen en klantgerichtheid te verbeteren.

Uw uitdagingen, onze oplossingen

Heeft u de medewerkers in huis die de brug kunnen slaan tussen technologie, uw business en klantvraag? Voor onze consultants zijn uw uitdagingen op ICT-gebied dagelijkse kost. Ze helpen u graag om de perfecte oplossing te bedenken en uit te rollen. Dit zijn de uitdagingen waarmee u waarschijnlijk te maken heeft (of krijgt):

Krapte op de arbeidsmarkt, onvoldoende kennis in huis

ICT-ondernemers zien tekort aan gekwalificeerd personeel als een van de grootste groeibelemmeringen. En de vraag naar technologische oplossingen blijft voorlopig stijgen. Als ICT-bedrijf zult u dus creatief en vindingrijk moeten zijn om het juiste personeel aan u te binden. In dat kader zien we ook steeds meer samenwerkingen tussen ICT-bedrijven en onderwijsinstellingen ontstaan.

Cybercriminaliteit

De groei van IoT en het toenemend aantal thuiswerkers zorgen voor meer internetverbindingen. En daarmee voor meer potentiële doelwitten voor cybercriminelen. Al die verbindingen moeten veilig zijn. Dat blijkt niet zo eenvoudig als het potdicht timmeren van een netwerklocatie.

Uw partner in een geslaagde digitale transformatie

Digitale transformatie staat of valt met een goede voorbereiding. Als telecombedrijf is het verstandig om eerst een duurzame digitale strategie te ontwikkelen en pas daarna na te denken over de technologie die daaraan kan bijdragen. Wij zijn de partner die u gedurende het gehele proces kan adviseren. We denken met u mee en begeleiden u bij elke stap in uw digitale transformatie. U kunt daarbij vertrouwen op onze jarenlange ervaring en expertise.

Wilt u onafhankelijk persoonlijk advies?

Dan helpen wij u graag verder.