Portals
Lucrasoft
14 okt 2021

Eurofiber Cloud Infra en Lucrasoft zorgen samen voor de beste passende cloudoplossing

Actuele ontwikkelingen voedden de behoefte om het reeds bestaande contact tussen Eurofiber Cloud Infra en Lucrasoft te vertalen naar een officiële samenwerking.

Contact

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner?

We helpen u graag verder.

Lucrasoft is de ICT-groep achter de merken DEPOT Software, Lucrasoft ICT Beheer, DutchGrit, Simplr-IT, Movin, Picario en De Stoomfabriek. Lucrasoft is gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. Complexe webapplicaties en koppelingen maken, maatwerksystemen ontwikkelen en managen, indoor-plaatsbepalingstechnologie ontwikkelen of bedrijven en afdelingen helpen met alle facetten van hun ICT-beheer en communicatielandschap; alle spelers binnen het team hebben hun eigen specialismen.

Uitdaging: Groeiende complexiteit van IT-omgevingen

Een uitdaging die zich vaak aandient is de groeiende complexiteit van IT-omgevingen, onder meer door de toenemende populariteit van hybride cloudoplossingen en IaaS-diensten. Dit leidt soms tot combinaties en vragen die buiten de directe expertise van Eurofiber Cloud Infra vallen. 

Anderzijds krijgt Lucrasoft ook wel eens te maken met klanten die op zoek zijn naar een cloudoplossing, maar bij nader inzien meer baat hebben bij colocatie. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat veel werkt met zware AutoCAD-programma’s. Ook het in-house oplossen van vraagstukken die vooral betrekking hebben op IT-infrastructurele zaken was soms een stevige uitdaging voor Lucrasoft. In zo’n geval is Eurofiber Cloud Infra de uitgesproken partij om die klant te voorzien van een oplossing die perfect aansluit bij zijn wensen en behoeften. 

“De keuze voor Eurofiber Cloud Infra was dan ook om meerdere redenen een logische. Ze beschikken over een schat aan kennis op het gebied van datacenter- en colocatie-oplossingen, en het helpt ook dat we het bedrijf al kennen, alsook dat Eurofiber Cloud Infra geografisch in de buurt ligt. Dat is vanuit operationeel oogpunt handig. De lijntjes zijn kort en we kunnen partijen uit de regio een allesomvattende totaaloplossing bieden”, aldus Rick Kattemölle, accountmanager bij Lucrasoft.

Schaalbare IaaS-oplossing 

In 2020 voegde Eurofiber Cloud Infra ook een IaaS oplossing toe aan het dienstenaanbod. Het IaaS-platform van Eurofiber Cloud Infra biedt een afgeschermde, virtuele  datacenteromgeving op basis van een hoogwaardige infrastructuur. Een veilig en schaalbaar cloudplatform dat ideaal is als basis voor de ontwikkeling of hosting van zakelijke applicaties of voor het inrichten van complexe ITomgevingen. Zo kunnen organisaties op maat gemaakte, volledig geïsoleerde resourcepools verbruiken op een schaalbaar en veilig ingericht VMware cloudcluster.

“De IaaS-oplossing van Eurofiber Cloud Infra is een unieke kans voor Lucrasoft en Eurofiber Cloud Infra om elkaar te versterken en een breder spectrum aan klanten te kunnen bedienen. Eurofiber Cloud Infra levert de benodigde infrastructuur, terwijl Lucrasoft met ICT-beheer op maat zorg draagt voor de dienstverlening en zo feitelijk fungeert als een verlengstuk van de IT-afdeling van een bedrijf”, vertelt Wouter van Baardewijk, manager van Lucrasoft ICT Beheer.

Totaaloplossing: Met maar één aanspreekpunt

De oplossing voor de bovengenoemde uitdagingen, en tegelijkertijd de kracht van de samenwerking tussen Eurofiber Cloud Infra en Lucrasoft, is dat beide partijen elkaar aanvullen en versterken. Dat kwam goed naar voren in een gezamenlijk uitgevoerde businesscase, die gericht was op het helpen van een bedrijf dat zich afscheidde van een grotere moederorganisatie. Het bedrijf wilde geen eigen IT-afdeling en was op zoek naar zoveel mogelijk IT-flexibiliteit. De organisatie wist heel goed wat ze wilde, maar niet hoe ze dat moest bereiken. Vrij logisch natuurlijk, als je jarenlang op de vleugels van een grote organisatie hebt mee gevlogen en nauwelijks ervaring hebt met het beheren van een eigen ICT-omgeving.

Eurofiber Cloud Infra en Lucrasoft slaagden er door hun gebundelde kennis in maatwerk te leveren en het bedrijf in kwestie van a tot z te ondersteunen. Eurofiber Cloud Infra regelde het onderbrengen van de infrastructuur, data en applicaties in een fysiek datacenter, terwijl Lucrasoft het beheren van het ICT-landschap en het adoptietraject rondom de nieuwe technologie voor zijn rekening nam. Ook op het gebied van migratie vullen de connectiviteits- en datacenteroplossingen van Eurofiber Cloud Infra en de managed services van Lucrasoft elkaar perfect aan.  

“Het resultaat van onze gebundelde kennis is dat de klant een totaalpakket aan diensten en expertise kan afnemen, en tegelijkertijd maar één aanspreekpunt heeft”, aldus Wouter. Werkt een applicatie of systeemonderdeel niet naar behoren? Dan hoef je niet te gaan puzzelen welke MSP of leverancier je moet hebben, maar kan je voor elk probleem terecht bij dezelfde vertrouwde specialist. Een bedrijf hoeft bovendien niet meer stad en land af te zoeken naar dure en schaarse IT-beheerders. Bovendien wijst de praktijk uit dat bedrijven vaak graag één kapitein op het schip hebben, die helpt om sturing te geven aan hun digitale processen en IT-infrastructuur. De gebundelde kennis van en nauwe samenwerking tussen Eurofiber Cloud Infra en Lucrasoft maken dit mogelijk.

Verder gaan waar veel andere MSP'ers stoppen 

Dankzij de bundeling van diensten en expertise gaan Eurofiber Cloud Infra en Lucrasoft verder waar veel andere MSP’s stoppen. “We kunnen ons aanbod breder trekken dan andere partijen, niet alleen omdat we veel kennis hebben van processen op ERP-gebied en beschikken over kennisrijke zustermaatschappijen en eigen developers, maar ook omdat we verder kijken dan de inrichting van een IT-landschap. We gaan op zoek naar de behoefte van een klant en bieden ook een stuk training, adoptie, een degelijk vijfjarenplan en procesanalyses”, vertelt Rick.

De combinatie van een veilig en krachtig fysiek en virtueel datacenter en een brede waaier aan managed-diensten is ook goed nieuws voor de veiligheid en IT-continuïteit die moderne organisaties allemaal zoeken. Data en hardware staan immers altijd veiliger in een kwalitatief hoogwaardig datacenter dan on-premises (waar het vaak zelfs ontbreekt aan een goede airco in de serverruimte). En het uitbesteden van security en beheer aan een gespecialiseerde en kundige managed service provider verkleint de kans op veiligheidsincidenten en technische problemen aanzienlijk.

Toekomstbestendige samenwerking

De samenwerking met Eurofiber Cloud Infra stelt Lucrasoft in staat om nog beter tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar hybride en gevirtualiseerde oplossingen. “Je krijgt te maken met steeds meer gevarieerde IT-combinaties en dus ook met nieuwe vraagstukken die soms deels buiten onze reeds ruime expertise vielen. Door de prettige samenwerking met Eurofiber Cloud Infra kunnen we klanten nog beter ondersteunen op het vlak van beheer, infrastructuur en migratie. Zo kom je tot oplossingen die ultieme flexibiliteit en toekomstbestendigheid combineren met een aantrekkelijk prijskaartje”, concluderen Rick en Wouter.

Susan Megens - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

Wil je meer weten over de samenwerking tussen Eurofiber Cloud Infra en Lucrasoft en profiteren van onze gebundelde kennis? Neem dan gerust contact op met onze experts.