Portals
Dataplace datacenters Nederland

Veiligheid en betrouwbaarheid worden nog belangrijker

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke assets voor datacenters. Een modern datacenter moet robuust, goed beveiligd en privacy-proof zijn. Het moet tevens de gereedschappen en kennis bevatten om zowel fysieke inbraken als digitale aanvallen adequaat af te weren. Lees in dit blog meer over de uitdagingen en oplossingen van uw veiligheid en betrouwbaarheid. 

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Naarmate het aantal slimme IT-toepassingen en de afhankelijkheid van digitale oplossingen groeien, nemen ook de cyberrisico’s toe. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn dan ook belangrijke assets voor datacenters. Een modern datacenter moet robuust, goed beveiligd en privacy-proof zijn. Het moet tevens de gereedschappen en kennis bevatten om zowel fysieke inbraken als digitale aanvallen adequaat af te weren. Extensive security analytics en netwerkmonitoring worden dan ook steeds belangrijkere onderdelen van de toolkit van de datacenter beheerder.

Cybercriminaliteit

De groei van IoT en het toenemend aantal thuiswerkers zorgen voor meer internetverbindingen. En daarmee voor meer potentiële doelwitten voor cybercriminelen. Al die verbindingen moeten veilig zijn. Dat blijkt niet zo eenvoudig als het potdicht timmeren van een netwerklocatie. Uitdagingen kunnen liggen op het strategische vlak, maar ook in de inrichting van bestuurlijke modellen of de standaardisering van processen in de cloud. Bezorgdheid over cybersecurity en de (inter)nationale wet- en regelgeving die niet altijd goed op elkaar aansluit zijn ook aandachtspunten.

Wat levert het investeren hierin bedrijven op?

Investeren in de veiligheid en betrouwbaarheid van uw digitale infrastructuur wordt steeds belangrijker. Investeren in een hybride en schaalbare infrastructuur geeft u niet alleen de mogelijkheid tot het snel bij- of afschalen van capaciteit op basis van actuele behoeften, maar verleent u ook extra controle over het opslaan en beheren van data. Wilt u de publieke cloud gebruiken voor het hosten van generieke en veelgebruikte apps? Maar bedrijfskritische en privacygevoelige data liever on-premises, in een private cloud of in een klassiek datacenter beheren? Dat is geen probleem met een hybride en schaalbare architectuur. Het belang van goede veiligheidsoplossingen, zowel op het gebied van detectie en preventie als mitigatie, is overduidelijk in een tijd waarin netwerken complexer worden en cybercriminaliteit een lucratief en professioneel verdienmodel is.

Praktisch aan de slag

Maar hoe gaat u nu praktisch aan de slag met deze risico’s? Het begint met een duidelijk beeld van uw wensen, behoeften en huidige IT-structuur. Hierbij kunt u denken aan vragen als:

  • In hoeverre is uw huidige IT-infrastructuur schaalbaar en toekomstbestendig?
  • Is het veiligheidsniveau toereikend om moderne cyberdreigingen het hoofd te bieden?

Als u eenmaal een duidelijk beeld heeft van uw wensen, behoeften en huidige infra, is het belangrijk om een partner te kiezen die actief met u mee denkt en die de mogelijkheden van de moderne techniek benut voor het creëren van een IT-infrastructuur die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Bovendien moet het een partij zijn die u kan adviseren over de architectuur die optimaal aansluit bij uw business en IT-landschap.

Hoe helpt Eurofiber Cloud Infra?

Wilt u ook uw digitale infrastructuur dusdanig beveiligen dat u zorgeloos een aantal jaren verder kan? Dan bent u bij Eurofiber Cloud Infra aan het juiste adres. Bij ons kunt u onder meer rekenen op de volgende faciliteiten en functionaliteiten:

Onze hybride datacenters bieden het beste van meerdere werelden door de mogelijkheden van de public cloud, private cloud en on-premises te combineren.

Met een Twin-Datacenter-oplossing brengt u uw IT-infrastructuur onder op twee geografisch gescheiden locaties, maar wel bij dezelfde betrouwbare partij. Extra stabiliteit en zekerheid is hierdoor gegarandeerd.

 

Susan Megens - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.