Portals
Cloud

Cloud vraagt om goede Architectuur door Eurofiber Cloud Infra

Steeds meer bedrijven kiezen voor IT-outsourcing. Benieuwd hoe u de partner kiest die het beste past bij uw organisatie? Lees dan snel verder.

Ontdek wat IT-outsourcing voor u kan betekenen

Een strategie gericht op multi-of hybridecloud is in veel gevallen extreem belangrijk voor bedrijven. Zij besparen kosten en reageren sneller op veranderingen in de cloudmarkt en verhogen zo hun innovatiekracht. Maar het blijkt dat IT-beslissers moeite hebben met het doorvoeren van zo’n strategie.

Een strategie gericht op multi-of hybridecloud is in veel gevallen extreem belangrijk voor bedrijven. Zij besparen kosten en reageren sneller op veranderingen in de cloudmarkt en verhogen zo hun innovatiekracht. Maar het blijkt dat IT-beslissers moeite hebben met het doorvoeren van zo’n strategie.

Cloud is de facto standaard geworden, zoveel is duidelijk. Het enorme aanbod van cloudproducten is een afspiegeling van deze populariteit. Er valt veel te kiezen, waarbij elke aanbieder zo zijn eigen voordelen heeft. En omdat de ene workload de andere niet is, is een ‘one size fits all’ benadering voor cloud ook niet aan te raden. Steeds meer bedrijven onderkennen dit ook.

Kwaliteit doorslaggevend

De helft van de bedrijven heeft al twee of meer cloudleveranciers. In veel gevallen gaat het hier om een combinatie van public- en private clouds, waarbij vooral de laatste variant populair is. Keuzevrijheid is hierbij voor bedrijven belangrijk. Zij noemen vooral de kwaliteit van de dienst en kennis van zaken als doorslaggevende reden om voor een leverancier te kiezen. Maar de oplossing moet ook voldoen aan de wet- en regelgeving. En omdat we nu eenmaal Nederlanders blijven, is natuurlijk ook de prijs van belang.

De meeste IT-beslissers maken zich zorgen over lock-in scenario’s en om het effect van de hoge energieprijzen op hun huidige IT-Infrastructuur.

''De meeste IT-verantwoordelijken vinden een hybride- of multicloudstrategie behoorlijk tot zelfs extreem belangrijk.''

Grote kostenbesparingen zijn mogelijk

Tegen deze achtergrond is het niet vreemd om te constateren dat er steeds meer interesse is in een hybride- of multicloudstrategie. De meeste IT-verantwoordelijken vinden zo’n strategie behoorlijk tot zelfs extreem belangrijk voor de toekomst van de eigen IT-organisatie. Kwaliteit van dienstverlening, compliance en kostenbesparing zijn redenen om te kiezen voor multicloud. Uit klantonderzoek blijkt dat een overgrote meerderheid (86%) denkt dat zij met een multicloudstrategie kosten kunnen besparen. Alsnog maakt maar één op de drie bedrijven gebruik van deze strategieën.

De juiste cloud vorm kiezen

Wanneer een organisatie niet exact weet welke vorm van cloud de beste optie is, is het verstandig om het hele proces rondom het migreren naar een cloud infrastructuur uit te besteden. Dankzij de expertise van een externe partner hoeven organisaties zich hier zelf niet mee bezig te houden.

Jaap Gorjup, Director Cloud Operations bij Eurofiber Cloud Infra: “Als u nog niet exact weet wat u als organisatie met de cloud wilt gaan doen, dan gaan we u helpen om dat boven water te krijgen en maken daar de juiste architectuur voor. Veel organisaties willen dat diensten voor hen klaar staan en dat ze er direct gebruik van kunnen maken. Dat kan dankzij een cloud naar keuze. Maar tegelijkertijd is dat ook een zwak punt, want het staat op het ‘publieke internet’ dat niet altijd even betrouwbaar is. En hoe weet een organisatie waar de cloud zich precies bevindt? Is het wel goed beveiligd? Is het wel mogelijk om het te personaliseren? Is het goed controleerbaar? Er komen veel vragen op bij het denken aan de juiste cloud vorm. Het is voor sommige organisaties een vrij complex verhaal.”

''Als u nog niet exact weet wat u als organisatie met de cloud wilt gaan doen, dan gaan we u helpen om dat boven water te krijgen.''

Hoe verloopt de migratie naar de cloud?

Organisaties hebben vaak een bestaande IT-infrastructuur die ze in zijn geheel of gedeeltelijk willen migreren naar een cloudbased omgeving. Er moet echter wel goed nagedacht worden over hoe dit gedaan wordt, zodat verlies van data en downtime voorkomen kunnen worden. Hierbij is het verstandig om de migratie naar een cloud infrastructuur uit te besteden. Dit is waar een consultant van Eurofiber Cloud Infra bij kan helpen en adviseren. Zij kunnen helpen op basis van de Strategie- Design-Migratie en Beheer formule die we bij Eurofiber Cloud Infra hebben door ontwikkeld.

''We kunnen klanten volledig ontzorgen bij de inrichting van hun ideale cloud infrastructuur.''

Lucas den Os, Director Business Development bij Eurofiber Cloud Infra: “Het migreren naar een cloud infrastructuur kan erg complex zijn, omdat je veel zaken met elkaar moet integreren. Vanuit de plek waar klanten datacenter hadden, moet er verbinding met de cloud worden gemaakt. Dit soort ketens zijn complex, je moet dus verstand hebben van heel veel verschillende domeinen om dat te kunnen bouwen en beheren. Vandaar dat veel organisaties de migratie naar de cloud uitbesteden. Wij beheersen al deze facetten en kunnen klanten volledig ontzorgen bij de inrichting van hun ideale cloud-infrastructuur.”

Over Eurofiber Cloud Infra

Organisaties willen op IT-gebied steeds vaker ontzorgd worden. Dat vraagt om een betere service en expertise. Wij kunnen met onze portfolio de totale IT-infra leveren vanuit onze eigen organisatie. Dat doen we op basis van onze 4 C’s:

  • Samen met u brengen we uw wensen en behoeften in kaart en koppelen we die aan de juiste strategie en design en helpen bij de migratie en het beheer.
  • Onze cloudoplossingen zorgen voor een flexibele, schaalbare en toekomstbestendige IT-omgeving.
  • Realiseer snel en eenvoudig betrouwbare connectiviteit tussen datacenters en naar de cloud
  • U profiteert van de voordelen van een professioneel datacenter en creëert nog meer continuïteit.

Credits: Channel Connect 

Eurofiber Cloud Infra

Hoe kunnen wij u helpen?

Benieuwd naar onze diensten en wilt u weten wat het inzetten IT-outsourcing voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0) 30 242 8720 of het contactformulier op onze website in te vullen.