Portals
Onderdeel van Eurofiber Cloud Infra

Dataplace datacenter Amsterdam

Een volledig redundant, carrier neutraal en energiezuinig uitgevoerd Tier III-datacenter dat aan de hoogste beschikbaarheids- en beveiligingseisen voldoet.

Parellaan 9, 2132 WS Hoofddorp                                                                                                                                                                            

dp amsterdam
Datacenter Amsterdam

Vraag direct een offerte aan

Heeft u interesse in ons Datacenter in omgeving Amsterdam? Laat uw gegevens achter en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.

Met deze zesde datacenterlocatie versterkt Dataplace, onderdeel van Eurofiber Cloud Infra, haar positie in de regionale, nationale én internationale datacentermarkt. Dit volledige 2N uitgevoerde datacenter vormt de ideale locatie voor zowel nationale als internationale organisaties. Het datacenter is dan ook gelegen op een goed bereikbare plaats, eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg en dichtbij Schiphol.

Inrichting van dit datacenter

Het datacenter is volledig ingericht op het eenvoudig inhuizen en onderhouden van uw IT-infrastructuur. Er ligt een parkeerplaats op ons terrein waar altijd voldoende gratis parkeerplekken zijn, zodat u op elk gewenst moment onderhoud kunt plegen aan uw servers. Er is een loading bay aanwezig waarvan u gebruik kunt maken voor het laden en lossen van grote hoeveelheden apparatuur. Het gehele pand is drempelloos uitgevoerd en er staan trolleys tot uw beschikking om uw apparatuur en gereedschap eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast is er een customer room en een staging room waar u even rustig kunt gaan zitten werken. De vergaderruimte kunt u online reserveren.

Algemene specificaties

 • Totale bruto vloeroppervlakte

  4500m2
 • Totale netto datacenterruimte

  2000m2
 • Tier Classificatie

  Tier 3
 • Toegangscontrole

  24/7 zelfstandig toegang middels toegangspas en biometrisch kenmerk
 • Vloerbelasting

  1500 kg/m2
 • Parkeerplaatsen

  30

Technische specificaties

 • Stroomvoorziening

  2N
 • Stroomfeed per rack

  32 Ampère No-Break
 • Autonomie noodstroom aggregaten

  24 uur (zonder tussentijds bevoorraden)
 • Koelvoorziening

  2N
 • Koeltechnieken

  Chillers met vrije koeling
 • Cold corridors

  Ja

Beveiliging van Datacenter Amsterdam

Datacenter Amsterdam is streng beveiligd en voldoet aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Het terrein is beveiligd door een hekwerk voorzien van powerfence en een aantal poorten. Bij de poorten wordt toegang verleend op basis van een toegangspas of toegangscode. Daarnaast is er 24/7 CCTV camerabewaking aanwezig. Tussen de ontvangstruimte en de datavloeren vindt middels een circle lock (draaideur) een controle plaats op het aantal personen en de aanwezigheid van eventuele goederen. Via deze circle lock kan er maar één persoon gelijktijdig doorgang krijgen tot de "secured area" van het datacenter. Authenticatie in deze circle lock vindt plaats middels een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk. Deze vorm van authenticatie vindt ook plaats voor toegang tot de datazalen ook deze zijn alleen door middel van een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk te betreden. 

Brandpreventie van ons datacenter

Alle datavloeren en technische ruimtes zijn voorzien van een redundant Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA) systeem dat stof- en roetdeeltjes detecteert. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt; een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen schade aan de apparatuur, wat met bluswater wel zou gebeuren.

Certificeringen Eurofiber Cloud Infra

Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen voorzien van service en advies, zijn onze datacenters continu onderhevig aan onderhoud, verbetering en (her)certificering. 

Carrierlijst

Eurofiber Cloud Infra voert een carrier neutraal beleid; u als klant heeft daardoor een grote keuzevrijheid in de afname van netwerk- en connectiviteitsdiensten bij de diverse carriers.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor onze diensten

Wilt u een vrijblijvende offerte op maat ontvangen voor één van onze locaties? Laat uw gegevens achter in het onderstaande formulier en u ontvangt binnen 48 uur een prijsvoorstel op maat.

Als u eerst een kijkje wilt nemen op één van onze locaties of behoefte hebt aan meer informatie. Neem contact met ons op voor het inplannen van een kennismaking.