Portal DCspine

Colocatie prijzen

Benieuwd naar de tarieven van onze colocatie diensten en hoe de colocatie prijzen zijn samengesteld? Lees dan snel verder.

Dataplace datacenters Nederland
Contact

Meer weten over onze colocatieoplossingen?

We helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Bij een colocatie oplossing wordt uw eigen server in de serverkast van een datacenter geplaatst. De server blijft uw eigendom en u bent zelf verantwoordelijk voor het functioneren van de hard- en software. Vervolgens kan er tegen een maandelijks bedrag gebruik worden gemaakt van een betrouwbare netwerkverbinding, de kastruimte, het stroomverbruik en eventuele andere faciliteiten. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden en hoe de prijzen van onze colocatie oplossing zijn opgebouwd.

Hoe zijn de colocatie prijzen samengesteld?

De tarieven van colocatie diensten zijn samengesteld uit een viertal componenten, namelijk:

 1. Een eenmalige setup fee voor de plaatsing van het rack, het installeren van de gewenste redundante stroomvoorziening en het uitgeven van toegangspassen.
 2. De huurprijs van het rack (zie varianten hieronder) inclusief koelvermogen.
 3. Het daadwerkelijke stroomverbruik. De prijs is afhankelijk van energiebelastingen, opslag duurzame energie, leverantieprijs, de PUE van het datacenter en algemene kosten.
 4. Eventuele additionele diensten zoals een tape wissel, patchen van databekabeling of verhuur van apparatuur.

Welke varianten van colocatie kunt u afnemen?

Colocatie betreft het ter beschikking stellen van rackruimte tegen een maandelijkse vergoeding. We onderscheiden de volgende varianten: 

 • Shared corridor - Rackruimte in een koude gang die wordt gedeeld met andere Eurofiber Cloud Infra klanten, hiervoor zijn de volgende opties mogelijk:
  • 1  19” rack (46 HE) – en 47 HE of 42 HE op de locatie Waalwijk
  • ½ 19” rack (20 HE)
  • 1⁄3 19” rack (14/15 HE) alleen op de locaties in Waalwijk en Steenbergen
  • ¼ 19” rack (10 HE)
 • Private corridor - Afgescheiden corridor van een minimaal aantal racks in een koude gang met additionele toegangscontrole.
 • Private cage - Afgescheiden corridor van een x-aantal racks in een koude gang, extra beveiligd middels een hekwerk met additionele toegangscontrole.
 • Private suite - Een volledige eigen ruimte op basis van het door u gewenste aantal vierkante meters, welke is afgescheiden door een fysieke wand, met eigen koeling, branddetectie en stroomvoorzieningen.
 • Footprint – U plaatst uw eigen rack, op een lege rackpositie. We leveren enkel de mogelijkheid het (redundant) aansluiten van de Power Distribution Unit (PDU).

Additionele colocatie diensten

Het afnemen van een colocatieoplossing bij Eurofiber Cloud Infra kunt u tegen extra kosten uitbreiden met additionele diensten.

Interne bekabeling

Interne bekabeling wordt door middel van glasvezelverbindingen tot stand gebracht. UTP of andere type bekabeling zijn uiteraard mogelijk. De klant kan de interne bekabeling enkel of dubbel gerouteerd bij ons bestellen. De beschikbaarheid van deze verbindingen is respectievelijk 99,9% en 99,99%. 

Tape wissel

Het is mogelijk om een dagelijkse of wekelijkse tape-wissels (m.u.v. de weekenden en feestdagen) aan Eurofiber Cloud Infra uit te besteden waarbij we zorg dragen voor de verwisseling van de tapes van klant en opslaat in een kluis volgens een door u aan te leveren change-procedure.

Patchen van databekabeling

Het aanleggen, administreren en onderhouden van bekabeling tussen uw apparatuur en één of meerdere carriers binnen onze datacenters vindt plaats volgens vaste procedures en testprotocollen.

Verhuur apparatuur

Diverse apparatuur zoals switches, power managementapparatuur (zoals Static Transfer Switches, powerswitches en extra PDU’s) zijn bij Eurofiber Cloud Infra beschikbaar op basis van huur. 

Remote hands

Remote hands is een dienst waarbij door technisch gekwalificeerde medewerkers van Eurofiber Cloud Infra of gekwalificeerde derde partij een vooraf bepaalde activiteit wordt uitgevoerd. In dat geval hoeft u niet naar de datacenterlocatie af te reizen om werkzaamheden te verrichten aan uw apparatuur.

Adviesgesprek

Sluit uw digitale infrastructuur nog aan op uw businessmodel?

Benieuwd of de continuïteit van uw business nog voldoende gewaarborgd wordt? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.