Portal DCspine
Diensten

Dataplace Netwerk

Alle datacenters met elkaar verbonden

Netwerk
Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Als organisatie wordt u steeds afhankelijker van digitale- en online data en applicaties. Veel bedrijfsprocessen verlopen via de digitale weg en uw bedrijfskritische informatie en klantgegevens worden bijna uitsluitend digitaal opgeslagen. Daarom zijn continuïteit en beschikbaarheid van uw systemen van cruciaal belang. Met onze Wavelength Division Multiplexing (WDM) -diensten heeft u die stabiliteit. Via WDM verbinden wij, via zeer stabiele glasvezel verbindingen, uw ICT-infrastructuur met onze datacenterlocaties.

De voordelen van het Dataplace Netwerk

Met een Twin Datacenter-oplossing brengt u uw ICT-infrastructuur onder op twee geografisch gescheiden locaties, maar wel bij dezelfde betrouwbare partij. Dat zorgt voor meer zekerheid en stabiliteit. Kiest u ervoor om uw data over heel Nederland te huisvesten in meerdere van onze datacenters, dan is het slim om gebruik te maken van ons netwerk. U heeft dan een leverancier, een aanspreekpunt en een klantportaal voor colocatie en connectiviteitsoplossingen. Geen wonder dus dat veel van onze klanten kiezen voor het Dataplace Netwerk.

Wat is het Dataplace Netwerk?

Wavelength Division Multiplexing (WDM) is een techniek die loopt over glasvezelkabels. Omdat er meerdere verbindingen kunnen lopen via één vezelpaar, kan het aantal fysieke verbindingen tot een minimum beperkt worden. Uitbreiden is dus eenvoudiger, omdat er niet telkens een nieuwe kabel hoeft te worden gelegd, en het is hierdoor ook een effectieve kostenbesparing, vooral wanneer langere afstanden moeten worden overbrugd. WDM-verbindingen hebben zeer hoge bandbreedtes en een lage latency; dat maakt ze zeer geschikt voor bijvoorbeeld real-time datareplicatie en Cloud-omgevingen. Ook ondersteunen WDM-verbindingen meerdere protocollen, zoals SDH, Ethernet, Fiber Channel en SDI-video.

Dataplace heeft verschillende eigen glasvezeltracés in beheer. Deze zijn aangelegd om onze klanten te bedienen in het transport naar andere datacenters. Naast de keuze uit een groot aanbod van carriers kan Dataplace u, in sommige gevallen, ook bedienen met het leveren van transportcapaciteit naar andere locaties.

Onze glasvezeltracés

Het glasvezeltracé is volledig geografisch gescheiden en in ring-vorm aangelegd. Er lopen diverse routes. Wilt u meer informatie over het Dataplace Netwerk en een gedetailleerd inzicht krijgen hoe onze glasveltracés lopen? We bespreken graag de mogelijkheden met u in een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op, dan plannen we een afspraak in en gaan we kijken wat dit voor uw bedrijf kan betekenen.

Dataplace netwerk
Steve Ramdharie - DataplaceSusan Megens - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.