Portals
mulit cloud

U begint aan een reis met als uiteindelijk doel optimalisatie van uw hybride infrastructuur, cloud en on-premises.

U begint aan een reis met als uiteindelijk doel optimalisatie van uw hybride infrastructuur, cloud en on-premises.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Zonder dat de cloud daarbij overigens een doel op zich is, maar een middel om iets te bereiken. Maar we zijn ook realistisch: het merendeel van alle organisies kan op dit moment niet volledig naar de cloud en dus is een hybride setup de juiste oplossing. Een aantal strategische keuzes die u daarbij nu maakt, bepalen wat u later kunt. Het is dus zaak de technologische mogelijkheden op de volgende terreinen te benutten:

 • Fasering
 • Multi cloud
 • Security
 • Exit scenario (voorkomen lock-in)

Uw reis naar de cloud moet naar onze mening geleidelijk en in uw eigen tempo plaatsvinden, maar we hanteren daarvoor wel een bewezen proces dat bestaat uit de volgende fasering:

1. Cloudontwerp

We voeren een strategische dialoog over uw infrastructuur in relatie tot de (mogelijkheden van) de cloud en komen tot een gezamenlijk begrippenkader en een uiteindelijk ontwerp van een oplossing.

2. Cloud integratie

We zetten uw Modern Virtual DataCenter infrastructuur op en regelen de connectiviteit naar de cloud.

3. Cloud optimalisatie

In deze fase verdwijnt een van uw datacenters en wordt dit vervangen door ons Modern Virtual DataCenter. Niet-bedrijfskritische data en processen, zoals back-up, archivering of managementservers worden als eerste verhuisd naar de cloud.

4. Realisatie doelarchitectuur

De doelarchitectuur is gerealiseerd wanneer de in de ontwerpfase aangewezen processen volledig naar de cloud zijn verplaatst.

5. Minimalisatie on-prem

Compute en storage zijn naar de cloud verhuisd en binnen het Modern Virtual DataCenter concept blijft slechts een minimale on premise setup over. Hierin bevindt zich de intelligentie binnen uw hybride setup om security, identiteiten, portabiliteit en exits te blijven garanderen, nu en in de toekomst.

6. Datacentriciteit

Digitale transformatie beslaat verschillende gebieden, en omvat mensen, processen en technologie. IT-systemen moeten geschikt gemaakt worden om de overgang naar meer datacentriciteit mogelijk te maken.

 

Multi Cloud

Eén cloud is geen cloud

Zoals er niet één luchtvaartmaatschappij is die u tegen de beste condities naar iedere willekeurige bestemming kan brengen, zo is er geen cloud provider wiens diensten het beste passen bij iedere (toekomstige) use case.  Het is dus zaak uw opties open te houden: u wilt kunnen kiezen en portabel blijven met uw cloud infrastructuur en -processen. Een multicloudstrategie is bepalend voor de toekomst van de IT-organisatie in veel bedrijven. 

Security

Cloudproviders hebben hun beveiliging buitengewoon goed geregeld. Maar de wereld blijft voor veel organisaties voorlopig nog hybride. Uw on-prem omgeving mag dus wat betreft security niet de zwakste schakel blijken te zijn in een hybride setup.

Het Modern Virtual Datacenter© adresseert dit door een:

 • Multi-subscription & -accountmodel.
  Wij richten uw cloud platform in in segmenten om het risico in geval van een security breach zo veel mogelijk te verkleinen.
 • Multi-layer applicatiemodel met layered security approach
  We gebruiken een beveiligingsmodel waarin een driedeling wordt gemaakt tussen de data, systeem- en presentatielaag met specifieke veiligheidsmaatregelen voor de betreffende functies.
 • Auto-scaling security platform
  We maken technologie en design keuzes op basis van de gedachte dat een security oplossing extreem modulair en (zelf)schaalbaar moet zijn
 • OTAP based infra deployment
  Ons security model maakt onderscheid tussen (O) ontwikkel-, (T) test-, (A) acceptatie- en (P) productie-omgeving en zorgt ervoor dat code-aanpassingen vanuit O, T & A zonder risico naar productie kunnen.
 • Content encryptie
  Nog niet gerust gesteld? Ook additionele encryptie van vertrouwelijke informatie is mogelijk

Het toenemende aantal cyberaanvallen maakt security binnen ICT-organisaties tot één van de topprioriteiten. 

Exit Scenario

Dit is minstens zo relevant als het eerste. Het is daarvoor belangrijk exit en portabiliteit in al haar verschijnsingsvormen vooraf inzichtelijk te maken. U wilt immers niet voor verrassingen komen te staan op het moment dat u er onverhoopt gebruik van wilt maken.

Eurofiber Cloud Infra garandeert:

 • Cloudportabiliteit
  Door plaatsing van onze Cloud Gateway in een datacenter heeft u toegang tot alle denkbare cloud providers die zij huisvest. Onze oplossing, die te allen tijde uw cloud identiteiten, -security en -networking policies bewaakt, maakt wisseling mogelijk tussen deze leveranciers.
 • Public Cloud exit
  Mocht u ooit de publieke cloud willen verlaten, dan is onze cloud gateway eenvoudig uit te breiden met eigen compute en storage capaciteit. Door onze nabijheid t.o.v. cloud providers is ook een combinatie mogelijk : storage on-premises, compute uit de cloud.
 • Exit
  Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over onze dienstverlening, dan kunt u ook ons eenvoudig elimineren zonder disruptie van uw cloud diensten. Wij geven u bij de start van onze samenwerking duidelijk aan wat we in zo’n geval zullen opleveren, hoe lang dit duurt en wat de kosten zijn.