Portals
Onderdeel van Eurofiber Cloud Infra

Dataplace Datacenter Nedzone

Eurofiber Datacenter Nedzone richt zich op bedrijven en organisaties in de regio Brabant, Zeeland en omgeving Antwerpen. Ook landelijke klanten kunnen hier terecht, bijvoorbeeld voor een redundante oplossing.

Het datacenter is gevestigd op het bedrijventerrein Reinierpolder II in Steenbergen en is goed bereikbaar via de A4, afrit Steenbergen.

Dataplace Nedzone
Datacenter Nedzone

Vraag direct een offerte aan

Heb jij interesse in ons Nedzone Datacenter? Laat jouw gegevens achter en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.

Neem een kijkje in onze datacenters

“Persoonlijke service en kwaliteit vinden wij heel belangrijk. In elk datacenter zijn handige voorzieningen en kleine voorraden onderdelen aanwezig. Ook kan je gebruikmaken van werkruimte en vergaderkamers die je online via het klantportaal kunt reserveren.”

- Site Manager Marcel Ooms

Eurofiber Datacenter Steenbergen
Reinierpolder 2
Drukkerij 6
4651 SL Steenbergen
nedzone@eurofibercloudinfra.com
Site Manager Marcel Ooms

Inrichting van dit datacenter

Het datacenter is volledig ingericht op het eenvoudig inhuizen en onderhouden van jouw IT-infrastructuur. Er ligt een parkeerplaats op ons terrein waar altijd voldoende gratis parkeerplekken zijn, zodat je op elk gewenst moment onderhoud kunt plegen aan jouw servers. Tevens is er een laadpaal aanwezig. Er is een loading bay aanwezig waarvan je gebruik kunt maken voor het laden en lossen van grote hoeveelheden apparatuur. Het gehele pand is drempelloos uitgevoerd, er is een hoge lift aanwezig en er staan trolleys tot jouw beschikking om apparatuur en gereedschap eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast is er werkruimte waar je even rustig kunt gaan zitten werken en zijn er vergaderkamers die je kan reserveren.

Algemene specificaties

 • Totale bruto vloeroppervlakte

  3300m2
 • Totale netto datacenterruimte

  2200m2
 • Tier Classificatie

  Tier 3
 • Toegangscontrole

  24/7 zelfstandig toegang middels biometrisch kenmerk
 • Vloerbelasting

  1500 kg/m2
 • Parkeerplaatsen

  16

Technische specificaties

 • Stroomvoorziening

  2N
 • Stroomfeed per rack

  2x 32 Ampère No-Break
 • Autonomie noodstroom aggregaten

  50 uur, minimaal 24 uur (zonder tussentijds bevoorraden)
 • Koelvoorziening

  N+1
 • Koeltechnieken

  DX i.c.m. DirectFreeCooling
 • Cold corridors

  Ja

Beveiliging van Datacenter Nedzone

Datacenter Nedzone is streng beveiligd en voldoet aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Het terrein is beveiligd door een hekwerk voorzien van powerfence en een aantal poorten. Bij de poorten wordt toegang verleend op basis van een vingerprint. Daarnaast is er 24/7 CCTV camerabewaking aanwezig. Tussen de ontvangstruimte en de datavloeren vindt middels een circle lock (draaideur) een controle plaats op het aantal personen en de aanwezigheid van eventuele goederen. Via deze circle lock kan er maar één persoon gelijktijdig doorgang krijgen tot de "secured area" van het datacenter. Authenticatie in deze circle lock vindt plaats middels een vingerprint. Deze vorm van authenticatie vindt ook plaats voor toegang tot de datazalen.

Brandpreventie van ons datacenter

Alle datavloeren en technische ruimtes zijn voorzien van meerdere aspiratiesystemen. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt; een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen schade aan de apparatuur, wat met bluswater wel zou gebeuren.

Certificeringen

Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen voorzien van service en advies, zijn onze datacenters continu onderhevig aan onderhoud, verbetering en (her)certificering.

Carrierlijst

Eurofiber Cloud Infra voert een carrier neutraal beleid; als klant heb je daardoor een grote keuzevrijheid in de afname van netwerk- en connectiviteitsdiensten bij de diverse carriers.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor onze diensten

Wil jij een vrijblijvende offerte op maat ontvangen voor één van onze locaties? Laat jouw gegevens achter in het onderstaande formulier en je ontvangt binnen 48 uur een prijsvoorstel op maat.

Als je eerst een kijkje wilt nemen op één van onze locaties of behoefte hebt aan meer informatie. Neem contact met ons op voor het inplannen van een kennismaking.