Portals
Diensten

Hybride Datacenter

Een hybride datacenter infrastructuur brengt het beste van alle werelden.

Dataplace Nedzone
Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Steeds meer bedrijven kiezen voor dataopslag in de public cloud, maar soms wilt u bepaalde gegevens en bestanden privé en veilig in eigen beheer houden. In deze situatie biedt een hybride datacenter mogelijkheden. Het geeft u namelijk het beste van beide werelden. De flexibiliteit van de public cloud en de controle van een on-premise of private cloud infrastructuur.

Wat is een hybride datacenter?

Een hybride infrastructuur combineert een netwerk van public cloud resources met on-premise en/of private cloud computing. Hierdoor wordt uw bedrijf een stuk wendbaarder en kan het resources opschalen naar behoefte. Zo kunt u met een hybride datacenter nieuwe technologieën optimaal benutten, zonder in te leveren op privacy. Het is de ideale oplossing voor wanneer u schaalbaarheid en veiligheid wilt.

Waaruit bestaat een hybride datacenter?

Een hybride datacenter infrastructuur brengt het beste van alle werelden, door de mogelijkheden van private, -public cloud en on-premises te combineren.

Private Cloud

Private cloud verwijst naar een cloud computing model waarbij de infrastructuur niet wordt gedeeld met andere gebruikers. Hierbij huurt u naar behoefte uw eigen privé resources en capaciteit van een cloud service provider.

Public Cloud

Een public of ‘publieke’ cloud is de meest gebruikte vorm van cloud computing. Bij public cloud worden resources en capaciteit gedeeld met meerdere gebruikers. Data wordt off-site opgeslagen op een gedeelde server die wordt beheerd en onderhouden door een cloud service provider.

On-premises

Bij een on-premises infrastructuur worden data en gegevens opgeslagen op een server van een datacenter of in eigen beheer. Dit is de meest veilige manier om gevoelige data op te slaan.

De 5 belangrijkste voordelen van een hybride datacenter

Een hybride infrastructuur biedt vele voordelen. We lichten hier de 5 grootste voordelen uit:

1. Controle

U kunt een privé-infrastructuur gebruiken voor gevoelige gegevens en data.

2. Flexibiliteit

Wanneer de vraag naar resources (tijdelijk) hoger is, kunt u opschalen met extra resources van de openbare cloud.

3. Kosteneffectiviteit

U bespaart op het aanschaffen van bepaalde nieuwe hardware en betaalt alleen voor de resources en capaciteit die u gebruikt. Zo betaalt u nooit te veel.

4. Gebruiksgemak

Wanneer u overstapt naar de cloud kunt u dit stapsgewijs doen, door werklasten in fases te migreren en implementeren.

5. Bedrijfscontinuïteit

Een hybride infrastructuur verbetert bedrijfscontinuïteit en vermindert potentiële downtime en bijbehorende kosten. Een hybride datacenter maakt periodieke back-ups en blijft ook werken wanneer de vraag naar resources opeens veel hoger is.

Voor welke organisaties is een hybride datacenter een uitkomst?

Een hybride datacenter is perfect voor organisaties en bedrijven die te maken hebben met gevoelige data, zoals persoonsgegevens. Veel public cloud aanbieders bieden niet de controle om te bepalen waar deze gegevens op moeten worden geslagen. Zo weet u nooit waar uw data fysiek staat en dit is een voorwaarde om te voldoen aan de AVG.

Wanneer uw bedrijf of organisatie geen beheer heeft over gevoelige data kan het prima gebruik maken van een geheel publieke cloud. Wanneer de behoefte naar controle en privacy minder is, is dit ook geschikt. Heeft u vragen hierover? Laat ons u adviseren.

Steve Ramdharie - Eurofiber Cloud Infra

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.