Portal DCspine
Cloud mogelijkheden benutten

Klanten kunnen via ons alle mogelijkheden van de cloud benutten

Met de opkomst van clouddiensten wordt (inter)connectiviteit naar en tussen datacenters onderling zeer belangrijk. Datacenterconnectiviteitspecialist DCspine biedt hiervoor een software gebaseerd netwerkplatform en richt zich specifiek op de IT channel. Dutch IT-Channel sprak hierover met algemeen directeur Jan Michiel Berkel.

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Met de opkomst van clouddiensten wordt (inter)connectiviteit naar en tussen datacenters onderling zeer belangrijk. Datacenterconnectiviteitspecialist DCspine biedt hiervoor een software gebaseerd netwerkplatform en richt zich specifiek op de IT channel. Dutch IT-Channel sprak hierover met algemeen directeur Jan Michiel Berkel.

Bedrijven stappen voor het onderbrengen van hun workloads en diensten tegenwoordig naar de cloud. Dit betekent dat onder meer de verbindingen naar en tussen de diverse datacenters onderling over een hoge kwaliteit moeten beschikken, betrouwbaar zijn en het liefst flexibel zijn ingericht. De Nederlandse datacenterconnectiviteitsspecialist DCspine heeft zich hierin gespecialiseerd. ”DCspine is in 2017 opgezet vanuit glasvezelnetwerkleverancier Eurofiber”, zegt Jan Michiel Berkel. “Met de opkomst van de cloud zien we dat de verbindingen tussen datacenters onderling en direct naar de public cloud steeds belangrijker worden. De vraag groeit een stuk harder dan de vraag naar verbindingen naar eindlocaties. Vandaar dat we deze diensten dus gingen leveren.”

Technologie

Daarnaast maakte ook technologie betere connectiviteit en bandbreedte naar en tussen datacenters onderling eenvoudiger. Bij DCspine gaat dit via software-defined networking. “Deze technologie is nu volwassen. Wij gebruiken deze technologie omdat we de ambitie hebben die datacenterconnectiviteit te leveren die klanten nodig hebben om alle cloudmogelijkheden te benutten”, aldus Berkel. “We willen het afnemen van networking net zo makkelijk maken als de cloud. Bijvoorbeeld door het volledig online af te nemen en veel flexibiliteit te bieden door qua contract en technologie alles ‘on the fly’ aan te kunnen passen.”
Dit gebeurt met de technologie van Dell Technologies. Deze IT-leverancier komt volgens Berkel uit de datacenterhoek en biedt hiervoor goede netwerkinfrastructuur. “Vooral omdat deze technologie op het Open Networking-principe is gebaseerd”. Berkel ziet dit laatste als een trend voor de hele sector en het biedt volgens hem veel meer mogelijkheden dan bij vendor lock-in. “Door open networking technologie te gebruiken is het veel makkelijker om te kiezen waar je standaard technologie inzet en waar we eigen technologie inzetten. Hierdoor kunnen we onderscheidende mogelijkheden bieden. Een voorbeeld is het volledig automatisch aanbieden van end-to-end public cloud koppelingen.”

Aanbod van diensten

DCspine heeft een zeer divers dienstenaanbod. De diensten richten zich vooral op wat klanten die graag naar de cloud willen, nodig hebben. Denk aan datacenter backbone, klantaansluitingen, interconnectie tussen partijen, failover en redundantie, verbindingen met public cloud omgevingen, datacenter- en internettoegang, datacentermigratie, toegang tot internet exchanges, internationale connectiviteit en DDoS-bescherming. Deze laatste diensten worden aangeboden met gespecialiseerde partners. Alle diensten zijn online via een portal, de Spine store, af te nemen. Berkel: “Concreet levert DCspine zijn klanten via zijn platform connectiviteit met private ethernet verbindingen. Deze verbindingen zijn bij uitstek geschikt om datacenters onderling te verbinden met een hoge capaciteit, bieden de benodigde flexibiliteit en kunnen veel verschillende types dataverkeer aan.”

DCspine helpt IT service providers bij access naar de public cloud

Een steeds belangrijkere dienst is het leveren van verbindingen naar de public cloud. DCspine’s IT klanten vragen steeds vaker hiernaar aldus Berkel. “Hun zakelijke klanten zien de toegevoegde waarde van clouddiensten en vragen dit soort hoge kwaliteit diensten ook steeds vaker aan hun IT service provider. Zij zien de waarde van de Platform-as-a-Service (PaaS)-omgevingen van de grote public cloud partijen. Deze bieden laagdrempelige toegang tot bijvoorbeeld AI en big data-analyse.”

DCspine biedt IT service providers een hoogwaardige maar kant en klare oplossing om aan te bieden aan hun eindklanten zegt Berkel: “Wij voorzien dat IT service providers een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het naar de public cloud helpen van eindklanten. DCspine wil de IT service provider hierbij ontzorgen op het gebied van connectiviteit en ze een gelegenheid bieden hier zelf een aantrekkelijk business model op te ontwikkelen. Dit doen we onder andere door ons product simpel te houden, het in een aantrekkelijk financieel model aan te bieden en technisch advies te geven bij vragen waar de IT service provider tegenaan loopt. We verbinden klanten via pre-geconfigureerde paden met de grote public cloud leveranciers als Microsoft Azure, AWS en Google Cloud. Maar daarnaast bieden we ook directe verbindingen met kleinere public cloudomgevingen als Oracle Cloud, IBM Cloud. Ook zijn er verbindingen met de eigen (Nederlandse) public cloud omgevingen van aanbieders als Schuberg Philis of Simac.”

Partners belangrijk

Voor het leveren van deze diensten is samenwerking met partners vanzelfsprekend onmisbaar. Sinds Berkel twee jaar geleden aan het roer kwam, is het aantal (datacenter)partners flink gegroeid. In zijn eerste jaar noteerde hij 50 partners. Nu zijn dat er 150. “Vanaf het begin werkt de specialist samen met drie grote datacenterpartijen in Nederland; Dataplace, Cellnex en NorthC Datacenters. Verder zijn er veel regionale en individuele datacenterspartners. DCspine heeft daarnaast koppelingen met belangrijke internationale partijen, zoals Equinix en Interxion – Digital Realty.”

Daarnaast zijn er ook een aantal specialistische partners vervolgt Berkel: “Wij bieden Internet Exchange-diensten aan met natuurlijk AMS-IX, maar ook met een aantal kleinere exchanges. Voor IP-Transit zijn dit onder meer UNET of Atom86. Anti-DDoS is beschikbaar dankzij een samenwerking met de Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NIBP), bekend van de Nationale Wasstraat tegen DDoS-aanvallen (NaWas)” Berkel vervolgt: “Partners kiezen voor DCspine omdat ons (technisch) product heel goed aanslaat bij de behoefte die zij zelf hebben. Zij kunnen met ons hun klanten weer ontzorgen op het gebied van IT oplossingen en public cloudtoegang. Tegelijkertijd leveren onze diensten ook voor henzelf direct een winstgevend businessmodel op.”

Klanten zijn zeer tevreden

Belangrijk voor Berkel is wat klanten van DCspine vinden. “Ze geven een rapportcijfer van 7,9. Dit is een zeer goede score binnen de telco-IT-industrie.” De klanten van DCspine zijn onder andere hosting-aanbieders, MSP’s en full service IT-leveranciers als Schuberg Philis, Simac of Unica ICT Solutions.

Berkel geeft aan dat de netwerkdiensten van DCspine een bijzondere ‘verpakking’ hebben en daarom innovatief zijn. “Wij willen dat klanten volledig van de public cloud profiteren en zoveel mogelijk flexibiliteit hebben. Met ons platform kunnen zij snel en eenvoudig capaciteit en bandbreedte afnemen en naar behoefte op- en afschalen. Ideaal voor de flexibiliteit die de public cloud vereist. Ze zitten niet aan een vaste termijn vast en alles valt via een selfservice-portal aan te passen. De flexibiliteit maak ons uniek.” Berkel ziet zijn propositie als een motortje “We hebben onze diensten zo gestandaardiseerd dat het makkelijk te begrijpen is. MSP’s en hun klanten willen geen complexiteit, maar het moet simpel, flexibel en snel zijn. Wij ontzorgen hen daarbij.”

Ervaar DCspine

Om kennis te maken met de diensten van DCspine nodigt Berkel potentiële klanten uit om met hem of zijn collega’s in contact te treden. “We zijn een online business, maar we vinden direct klantencontact heel belangrijk. We hebben veel business developers die kunnen helpen. Maar nog beter is het om die diensten van DCspine gewoon te gaan uitproberen en te ervaren hoe gebruiksvriendelijk het platform is.”

Dit interview met Jan Michiel Berkel verscheen in Dutch IT Channel.