Portal DCspine
Finance

6 stappen voor de digitale transformatie van financiële organisaties

Financiële organisaties staan voor een digitale transformatie door andere verwachtingen, opkomende technologieën en veranderende businessmodellen.

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.

Financiële organisaties staan voor een digitale transformatie door andere verwachtingen, opkomende technologieën en veranderende businessmodellen. Het gebruik van de cloud is hier een voorbeeld van en wordt steeds meer door deze organisaties gebruikt. In deze blog delen we daarom 6 stappen voor de overgang naar de cloud, als onderdeel van deze digitale transformatie.

Stap 1: Bepaal wat er hybride mogelijk is

Met een hybride cloud kunt u uw apps of data verplaatsen tussen deze 2 aparte clouds. Klanten hoeven alleen maar te betalen voor resources die ze tijdelijk gebruiken. De aanschaf en onderhoud van extra resources, die vaak langere tijd inactief zijn, is niet meer nodig. Dit maakt hybride de norm voor de komende jaren.

Stap 2: Denk na over waar u data opslaat

Financiële dienstverleners en andere bedrijven zijn volgens de AVG verplicht bepaalde regels te volgen die gaan over data van hun EU-klanten. Daarom moeten ze precies weten waar de data staat. Met alleen het gebruik van een public cloud weet je dit niet.

Stap 3: Waarborg de kwaliteit van de leverancier

Bedrijfskritische applicaties die zijn ondergebracht in een datacenter worden geacht 24/7 te werken. Maar wat gebeurt er als er een uitval is? Dat legt u samen met het datacenter vast in een Service Level Agreement.

Stap 4: Ga na hoe de leverancier de continuïteit waarborgt

Veel financiële dienstverleners maken daarom gebruik van een twin datacenter. Als er een datacenter uitvalt, vangt het andere datacenter dit op. Zo heeft u altijd een back-up.

Stap 5: Zorg dat de beveiliging in orde is

Security is een belangrijk onderdeel van de cloud computing strategie voor elk bedrijf. Voor zowel uw organisatie als het datacenter. Hier moeten dus goede afspraken over gemaakt worden. Stap 6: Connectiviteit waarborgen Veel bedrijven kiezen ervoor om de connectiviteit redundant af te nemen i.v.m. redundantie. Als 1 verbinding uitvalt heeft u altijd nog een andere verbinding die het overneemt. Hierdoor verspreidt u het risico van uitval.

Stap 6: Connectiviteit waarborgen

Veel bedrijven kiezen ervoor om de connectiviteit redundant af te nemen i.v.m. redundantie. Als 1 verbinding uitvalt heeft u altijd nog een andere verbinding die het overneemt. Hierdoor verspreidt u het risico tot uitval. 

Pascal Kruijmel - DataplaceSteve Ramdharie - Dataplace

ContactOnze experts

Wilt u meer weten over onze diensten?

We helpen u graag verder.