Portals
Waarom open networking de toekomst heeft

Waarom open networking de toekomst heeft

Open networking is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het idee achter open networking is al vrij lang bekend. In de kern gaat het om het loskoppelen van netwerkhardware, zoals routers en switches, van hun besturingssystemen. Daarmee worden de voorwaarden voor een meer flexibel netwerk gecreëerd.

Contact

Meer weten over onze oplossingen?

We helpen u graag verder.

Open networking is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het idee achter open networking is al vrij lang bekend. In de kern gaat het om het loskoppelen van netwerkhardware, zoals routers en switches, van hun besturingssystemen. Daarmee worden de voorwaarden voor een meer flexibel netwerk gecreëerd. Door open networking, en een groeiend aantal besturingssystemen, worden de mogelijkheden van de besturingssystemen groter, afhankelijkheden van een beperkt aantal leveranciers beperkt en functionaliteiten beter afgestemd op verschillende gebruikerswensen. Organisaties kunnen zelf het besturingssysteem kiezen dat past bij de eisen die ze stellen aan het netwerk.

Een nieuwe standaard

Open networking maakt een flinke opmars en zal snel een nieuwe standaard worden. Illustratief zijn bijvoorbeeld de overnames van Mellanox en Cumulus Networks door Nvidia, waarmee open networking voor enterprise omgevingen snel dichterbij komt. Dat is het gevolg van de eisen die gesteld worden aan netwerken. De toenemende mate waarin software wordt ingezet in core netwerken van telecomproviders en adoptie van cloud gebaseerde diensten dwingt leveranciers van netwerkdiensten tot meer flexibiliteit en open networking is daar uitermate geschikt voor. Afnemers van connectiviteit willen eenvoudig nieuwe verbindingen opzetten, bandbreedte schalen of routes aanpassen. Omdat open netwerken meer mogelijkheden bieden voor nieuwe softwaregebaseerde oplossingen, kunnen netwerken snel de diensten leveren die op een willekeurig moment nodig zijn. Zo kunnen organisaties blijven innoveren zonder dat connectiviteit een hindernis vormt.

DCspine is ook gebruiker van open networking, waarbij de keuze is gemaakt voor een besturingssysteem dat geoptimaliseerd is voor hoge eisen op het gebied van interconnectiviteit en virtual networking. Door het open source karakter van diverse netwerkbesturingssystemen komen nieuwe functionaliteiten sneller beschikbaar.

Maatwerk plug & play netwerken

In combinatie met zero touch provisioning, wordt een forse toename in het gebruik van open networking voorzien. Nieuwe functionaliteit kan zo eenvoudig beschikbaar worden gemaakt voor (eind)gebruikers op basis van ‘plug & play’ principes. Nu al zien we bijvoorbeeld bij SD-WAN’s een beweging om op plug & play-netwerken op te zetten: de eindgebruiker krijgt een kant-en-klare ‘box’ die volledig is geconfigureerd en alleen te hoeft worden aangesloten op een breedband internetverbinding en het bedrijfsnetwerk. Door de combinatie met open networking kan tegelijkertijd in de kern van het netwerk snel ingespeeld worden op veranderende omstandigheden op een manier die is toegesneden op de IT-infrastructuur van de organisatie. Zo is connectiviteit in de gehele organisatie, van bedrijfsnetwerk tot datacenter- en cloudconnectiviteit op een flexibele manier geborgd.

Wilt u meer weten over open networking of hoe het DCspine-netwerk open networking gebruikt voor datacenter interconnectiviteit? Neem dan contact met ons op.